FORMULA 1 ING Türkiye Grand Prix"si için korkulan oldu. 130 bin seyirci kapasiteli İstanbul Park Pisti"ndeki yarışları ancak 32 bin kişi izledi. İstanbul Park Genel Müdürü Can Güçlü, 30 bin bilet satıldığını, VIP"ye gelenlerle birlikte seyirci sayısının 32 bini bulduğunu ifade etti. Güçlü, seyircilerin 3"te 1"inin de yabancı olduğunu sözlerine ekledi.

Yetkililer, boş kalan tribünlere brandalar çekerken, "beleştepe" diye tabir edilen, yarışların ücretsiz izlenebildiği yerlerde ilginç görüntüler yaşandı.
İşte günün görüntüsü!

Bazıları pisti görmek için elektrik direklerine tırmanırken, bazıları da bir yandan yarış seyrederken mangal yaptı. Seyirci sayısının azlığı yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında da gündeme geldi. Red Bull"un sivri dilli pilotu Mark Webber bu durumdan İstanbul Park Pisti"nin işletmecisi olan Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone"u sorumlu tutarak, "Keşke dün herkese biletlerin ucuzlatıldığı hatta açık alanların bedava olacağı bildirilseydi. Böyle yapılsaydı İstanbul halkı ayaklarına kadar gelen bu muhteşem sporu tatma fırsatı bulurdu" dedi.