Türkiye ne zaman kritik bir adım atsa devreye sokulan PKK, dün de Başbakan-Obama görüşmesi öncesi Ankara’nın kalbinde, Başbakanlık’a 200 metre uzaklıkta bomba patlattı. Biri kadın 3 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.
 
Türkiye'nin uluslararası çapta rol aldığı her önemli olayda ortaya çıkan PKK terörü, dün de Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Barak Obama arasındaki kritik zirve öncesi Ankara’nın göbeğinde bombalı saldırı düzenledi. Başbakanlık, Polis Akademisi, Milli Eğitim Bakanlığı, Genelkurmay, Adalet Bakanlığı ve Çankaya Kaymakamlığı’nın kesişme noktası olan Kumrular Sokak’taki patlamada biri kadın üç sivil hayatını kaybederken 3’ü ağır 34 kişi de yaralandı.
 
BİR TERÖR KLASİĞİ
 
Ankara'daki saldırı akıllara Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun “Ne zaman uluslararası bir çalışma yaptıysak mutlaka bir terör eylemi oldu” açıklamasını getirdi.
 
İşte dikkat çeken takvim:
 
OBAMA GÖRÜŞMELERİ: Başbakan Erdoğan’ın 7 Aralık 2009’da ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray’da yapacağı görüşmeye dakikalar kala Tokat Reşadiye’de PKK, 8 askeri şehit etti. Dün de Erdoğan-Obama görüşmesi vardı.
 
KRİTİK ZİRVELER: Türkiye’nin başrolde olduğu pekçok uluslararası olay sırasında PKK saldırdı. Son olarak tüm dünya Erdoğan’ı, Arap Baharı Turu’nda izlerken, MİT-PKK kasedi sızdı.
 
REFERANDUM: Cumhurbaşkanını halk seçsin referandumun yapıldığı gün Dağlıca basıldı. 13 asker şehit edilirken, 8 asker de kaçırıldı.
 
ERGENEKON: Ergenekon dalgaları peş peşe yapılıp ilk kez emekli orgeneraller gözaltına alınırken, Kemah’ta 9 asker şehit edildi.
 
K. IRAK’LA DİYALOG: Ekim 2008’de Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi ile görüşmelerin hızlanmasının ardından 4 Kasım’da Aktütün Karakolu basıldı: 17 şehit, 23 yaralı.
 
DTP’YE RANDEVU: Başbakan Erdoğan-DTP lideri Ahmet Türk randevusuna iki gün kala Hakkari Çukurca’da 7 askerimiz şehit edildi.
 
EN ÇARPICI EYLEM:  1. Ergenekon iddianamesi 25 Temmuz 2008’de mahkemece kabul edildi. 2 gün sonra, Güngören’de 17 sivil şehit oldu.
 
DTP KAPATMA DAVASI: AYM, DTP’nin kapatılmasını görüşürken PKK, Tokat Reşadiye’de 7 silahsız askeri şehit etti ve DTP kapatıldı.
 
ANAYASA REFORMU: Reform sürecinde İskenderun, Getiktepe ve Halkalı saldırıları oldu.
 
iha