İnternet üzerinden kendi benzerlerini bulup tek tek öldürdü. Sonra da korkunç planını uyguladı.


Bugünlerde Rusya bu kadını konuşuyor. Fotoğrafını görenler, onun orta yaşlarda, çoluk çocuğa karışmış, sıradan bir kadın olduğunu düşünüyor. Ama polisten gelen bilgiler, onun soğuk kanlı bir seri katil olduğunu gösteriyor.

"21. YÜZYILIN SERİ KATİLİ"

İnterneti, dostluklar kurmak için değil, kurbanlarını bulmak için kullandığı anlaşılan ve kısaca Anna U. olarak anılan kadın için polis, "21. Yüzyılık seri katili" ifadesini kullandı.

BENZERLERİNİ AĞINA DÜŞÜREN KADIN

Çünkü internet üzerinden kendisini evlenmek isteyen bir erkek olarak tanıtan ama kendisini tarif edercesine "orta yaşlarda, bekar, sarışın, ne çok güzel ne de çirkin, evlenmek isteyen" bir eş aradığını söyleyerek, kendi benzerlerini buluyordu.
Kurbanlardan Ellena Voyvodina



Gerçek kimliğini vermeden, benzerlerini bulan, bir süre onları araştıran, maddi durumlarının iyi olduğunu öğrendikten sonra takibe alan Anna U. daha sonra korkunç planını uygulamaya koyuyordu.

KURBANLARIN KİMLİKLERİYLE HESAPLARINI BOŞALTIYORDU

Benzerlerini teker teker ölddürdükten sonra, cesetlerini ıssız yerlere gömen Anna U., kurbanlarının kimlikleriyle bankadaki hesaplarını boşaltıyor, evlerini, arabalarını satıp paraya konuyordu.

Bu şekilde beş kadını öldürdüğü belirlenen Anna U., bir cesedin ortaya çıkmasıyla yakayı ele verdi.

BİR KÖPEK TOPRAĞI EŞELEDİ, CİNAYETLERİ ORTAYA ÇIKTI

Moskova dışında terk edilmiş bir arazide bir köpeğin toprğı eşelemesi üzerine ortaya çıkan bir kadın cesedini inceleyen polis, kadının kimliğini belirleyince, bankaya gidip "Ellena Voyvodina'yı en son ne zaman gördünüz?" diye sordu.

Banka görevlisi ise "Az önce hesabını kapatıp çıktı" deyince, Anna U. yakalandı ve "şeytanın bile aklına gelmezdi" dedirten, kokunç seri cinayetleri ortaya çıktı.


Hürriyet