Kendisi zor şartlarda yaşam savaşı vermesine rağmen Vali’den kendisi için değil de halkın sorunun çözümü için talepte bulunan 78 yaşındaki Zeki Avcıoğlu, herkesi gerçek Ahiliği gösterdi. 
Bu yıl Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yılın Ahisi seçilen Sökeli Körüklü Çizme ustası 78 yaşındaki Zeki Avcuoğlu, bu yaşına rağmen el emeği ile geçinmeye çalışıyor. 5’i kız 6 çocuk, 11 torun sahibi olan 78 yaşındaki Zeki Avcıoğlu 7 yaşında başladığı mesleğini 71 yıldır sürdürdüğünü ve karnının doyurabilmesi için çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Bağkur emeklisi olduğunu ve yaklaşık 600 lira olan emekli aylığının yüzde 15’inin çalıştığı için kesilmesi nedeniyle 500 TL civarında eline para geçtiğini belirten Zeki Avcıoğlu, hayatta en büyük varlığın sağlık olduğunu ve çalışıp karnını doyuracak paraya kazanabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. 


“HALK PERİŞAN OLDU 3 AYDIR ÇÖKEN YOL YAPILMADI” 
Günün en önemli insanı olduğu için Vali Kerem Al tarafından makama kabul edilen Zeki Avcıoğlu, görüşmede kendisinden ziyade halkın sorunlarına değindi. Yaşadığı sıkıntılara rağmen kendi dertlerinden hiç söz etmeyen 78 yaşındaki Zeki Avcıoğlu Aydın Valisi Kerem Al’a hitaben “Sayın valim sizi hazır bulmuşken ben bir sorunu dile getirmek istiyorum. Söke Kuşadası çevre yolu bir süre önce göçtü. Bu nedenle yol kapanınca tüm araçlar şehir merkezinden geçmeye başladı. Yetkililere gittik. Yolun en geç 45 gün içinde yapılıp açılacağını söylediler. Aradan 3 ay geçti. Halen yol açılmadı. Hem sürücüler hem de Söke halkımız bu sorun nedeniyle perişan olmuş durumda. Önce bu sorunu çözün” diyerek yetkililerden kendi sorunları için değil halkın sorunları için talepte bulundu. Yaşlı şahıs bu davranışı ile Ahiliğin gerçek yüzünü de göstermiş oldu.