AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini artırdı.

Geceden beri Aydın'da etkili olansağanak yağış sele dönüştü. Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesi ile Koçarlı ilçesine bağlı bazı köylerde taşkınlar meydana geldi.
Bağarası Burunköy ile Yeniköy'de bir çok ev sular altında kaldı. Söke Kaymakamlığı sel nedeniyle okulları tatil etti. Sarıçay ve Zap derelerinin taşması sonucu sular Bağarası Hürriyet Mahallesi'ndeki ev ve işyerlerini de bastı. Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, 52 yaşında olduğunu, ancak bugüne kadar böyle bir yağış görmediğini söyledi.
Bu arada, Koçarlı ilçesine bağlı Güdüşlü, Büyükdere ve Cincin köylerinde de sel baskınları yaşandı. Aydın, Söke, Koçarlı ve çevre belediylelere ait kurtarma araçları ile sivil svunma ekipleri yardım için bölgeye gitti. Koçarlı ilçesine bağlı Güdüşlü köyünde bir kişinin kayıp olduğu, şahsı bulmak için arama çalışması yapıldığı öğrenildi.

ARAÇ SELE KAPILDI

Koçarlı ilçesine bağlı Güdüşlü köyünde, sel sularına kapılan otomobilin dereye yuvarlanması sonucu bir kişi öldü, araçta bulunduğu belirtilen iki kişi ise kayboldu. 

     Koçarlı ilçesine bağlı Güdeşli köyünde yaşanan sel nedeniyle dere kenarındaki yolda bulunan bir otomobil ise sulara kapılarak dereye yuvarlandı. Köye ulaşan kurtarma ekipleri, dereye yuvarlanan otomobilde bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin cesedini çıkardı. Araçta bulunduğu belirtilen iki kişinin ise arama çalışmaları sürdürülüyor.
     Aydın Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Güdüşlü köyündeki arama çalışmalarını sürdürdüğü, ayrıca İzmir'den de arama kurtarma ekibi talep edildiği öğrenildi.
     Güdüşlü Köyü Muhtarı Tarcan Arıcı, sel suları ile birlikte 3-4 aracın dereye yuvarlandığını ileri sürerek, bazı araçların çamura saplandığını, ayrıca köydeki birçok evi de su bastığını söyledi.
     Öte yandan, Koçarlı'nın Yeniköy beldesinde 30-40 büyükbaş hayvanın da sel sularından telef olduğu öğrenildi.

OKULLAR TATİL
Beldede aşırı yağışların yarattığı felakete karşı çeşitli tedbirler alınmaya çalışılırken, beldede eğitim veren okullar tatil edildi. Öğrenciler ise evlerine ulaştırıldı.

ÖLÜ SAYISI 3'E ÇIKTI İDDİASI!

Sel felaketine dönüşen olaylarda üç kişinin yaşamını yitirdiği iddia ediliyor.
Sel sularının evleri bastığı ve araçları sürüklediği bölgede ölümlerin olduğu iddia edilen köye bir türlü ulaşılamıyor. İş makineleri yol açma çalışmasını sürdürürken, bir adekeri helikopter ölüm olaylarının olduğu Güdüşlü Köyü üstünde sortiler yaparak havadan aramalarını sürdürüyor.

VALİ COŞ'TAN AÇIKLAMA

Koçarlı ilçesine bağlı Güdüşlü köyünde, sel sularına kapılan otomobilin dereye yuvarlanması sonucu ölen kişinin kimliği belirlendi.
     Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, dereye sürüklenen araçta bulunan kadın cesedinin, Yeniköy'de oturan ve yeni evlendiği öğrenilen 20 yaşındaki Selime Dinç'e ait olduğunun tespit edildiğini söyledi.
     Sel sularına kapılan ikinci aracın boş olarak sürüklendiğini tahmin ettiklerini ifade eden Vali Coş, ''Bu araçtakiler kayıp mı diye düşünüldü ama çevreye, köylümüze sorduk. Kayıp ihbarı yok, aracın boş olarak dereye sürüklendiğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
     Şu anda Jandarma Hava Filo Komutanlığında olduğunu ve kısa süre içinde durum tespiti yapmak için helikopterle bölgeyi inceleyeceklerini de ifade eden Coş, ''Mahsur kalanlar var mı, bize intikal etmeyen bir durum var mı, bunları anlayabilmek için havadan ve karadan kontrol çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu