Facebook'taki sayafsında intihar edeceğini duyurdu. Binden fazla arkadaşının umurunda olmadı. Polis evinde ölü buldu.

Facebook'taki sayafsına intihar notu bıraktıktan sonra bin 408 arkadaşının hiçbirinden yardım görmeyen, hatta umursamaz, alaycı mesajlar alan bir kadın canına kıydı.

Simone Back, Noel Günü intihara teşebbüs etmeden önce Facebook'taki statüsüne, "Bütün haplarımı aldım, çok yakında ölü olacağım, hoşçakalın" mesajını yazdı.

Ancak 42 yaşındaki Simone'u durdurmak için binden fazla Facebook arkadaşının hiçbiri bir şey yapmadı. Onu kurtarmak şöyle dursun, bazı 'arkadaşları' bu son mesajı yüzünden onunla alay etti. Bir tanesi ona 'yalancı' derken, diğeri 'senin seçimin' yorumunda bulundu.

17 saat sonra polis Simone'un Brighton'da yaşadığı dairenin kapısını kırarak içeri girdi ve onu ölü olarak buldu. Simone'un arkadaşlarının bu mesajlarını gördükten sonra mı öldüğü bilinmiyor.

Simone'un annesi acı içinde "Neden kimse kızıma yardım etmedi?" diye isyan etti. Birinin kızının intihar notunu görüp kendisine haber vermesi üzerine polisi arayan anne Jennifer Langridge, "Yardım almamızı söyleyen bir mesaj gelene kadar kimse bununla ilgili ertesi güne kadar bana tek bir şey söylemedi. Engelliyim, o yüzden Simone'un dairesinin merdivenlerini çıkamıyorum. O yüzden polise haber verdim. Hiç kimsenin kızım için bir şey yapmamış olması korkunç" diye konuştu.

Yetkililer, bunun toplumun içinde bulunduğu durumun çok üzücü bir yansıması olduğunu belirtiyor ve insanların gerçek dünyada dostlara sahip olması gerektiğine dikkat çekiyor.