Iğdır'da görme engelli iki çocuk babası bir kişiye hastanede çocuk doğurdu raporu verilmiş. Haberi duyunca şaşkına dönen Rıza Şıktaş (39) rencide olduğunu, sorumlular hakkında dava açacağını söyledi.

İki çocuk babasına 'doğum yaptı' raporu vermişler

Iğdır'da 12 yıl önce geçirdiği trafik kazasından sonra görme yeteneğini kaybeden iki çocuk babası Rıza Şıktaş (39), İl Sağlık Müdürlüğü'nde engelli kontenjanından çalışmaya başladı. Şıktaş, 'görüyor' diye şikayet edilince bu yılın mayıs ayında işten çıkarıldı. Sağlık Müdürlüğü'ndeki işinden olan Rıza Sıktaş, ailesini geçindirmek için Karakoyunlu ilçesinde aylık 750 liraya hayvan bakıcılığı yapmaya başladı. Sağlık müdürlüğündeki işine geri dönmek için yargıya başvuran Rıza Sıktaş, engeli olduğuna dair Iğdır, Ankara ve Kars'tan aldığı sağlık raporlarını sundu. Mahkeme Sıktaş'ı, yeni rapor alması için Iğdır Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Şıktaş, hastanede kendisine daha önce çocuk doğurduğu bilgisi verilince şaşkına döndü. 4 yıl önce hastanede iki kez ultrasona girerek bebeğini kontrol ettirdiği, daha sonra da doğum yaptığı kayıtlarda görünen evli ve 2 çocuk babası Rıza Sıktaş, sorumlular hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Sıktaş, "Ben kaybettiğim işime geri dönebilmek için mücadele ederken, tesadüfen hamile olduğum ve bebek doğurduğumu öğrendim. Arkadaşlarım arasında alay konusu oldum. Sorumlular ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağım." diye konuştu.

Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Iğdır Devlet Hastanesi, yapılan son muayene sonunda Rıza Sıktaş'a sağ gözde yüzde 80, sol gözde ise yüzde 30'luk görme bozukluğu raporu verdi.