AYDINPOST ÖZEL-Ahmet Gümüş'ün Başkanlığında yapılan toplantıya eski Başkan Ortekin'in bir dönem danışmanlığını yapan Mustafa Selçuk da yeraldı

Meclis toplantısında şehir imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 9 adet dosya ve meclis imar komisyonunun raporunda bazı maddelere Ak Parti Grubu "hayır" derken, diğer tüm maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda ayrıca koruma amaçlı imar planı uygulamasıyla ilgili meclis imar komisyonu raporu görüşülüp oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 7. maddesinde AY-BE İktisadi İşletme'nin faaliyet alanlarında değişiklik hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantı sırasında koruma amaçlı imar planı hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya "İmar planındaki değişikliklerle ilgili olarak anıtlar kurulunun da fikrini alacağız. Taslağı meclisimize getirdik" dedi. AKP'li Mehmet Tuğcu da "Burada ne değişiklik olacak?" sorusunu yöneltti. Kaya cevaben "İmar da değişiklik yok. 5 mahallemiz kentsel sit alanı bu alanda kentsel faaliyetler başlayacak. Dokuya sahip çıkılarak yapılaşmanın önü açılacak" dedi. Koruma amaçlı imar planı hakkında MHP Grubu da "Bu bölge aynı zamanda fay hattı bölgesi. Teknik manada çalışma yapılmalı, mülk sahipleri imar olarak zor durumdadır. Bu konu Aydın'da acilen çözülmesi gereken konulardandır" dedi.

Gündemin son maddesi olan 25-26 Aralık tarihlerinde Aydın'da düzenlenecek olan deve güreşi etkinliğine Aydın Belediyesince destek verilmesi ve gerekli yardımın yapılması hususuydu. Meclis Kültür ve Sosyal İşler Komisyonunun raporunun ele alındığı bu madde de oy çokluğuyla kabul edilirken, Ak Parti Grubu yine çekimser kaldığını açıkladı. AKP'nin çekimser oy kullanması nedeniyle Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, AKP'lilere "Aydın'ın kültürüyle alakalı konuya neden çekimser kaldığınızı açıklar mısınız?" sorunu yöneltti. Ak Parti adına söz alan Nebil Alparslan "AYBA konusunda yazılı açıklama istemiştik, başkan açıklamanın yollandığını söylemişti fakat hala gelen bir açıklama yok. Geçen meclis toplantısında da sorduğum soruya yanıt gelmedi. Açıklama yapılmayan konular üzerine biz de bu konularda çekimser kalmayı grub olarak karar aldık. Önce sorduğumuz sorulara yanır verin ki sonra biz de sizin sorularınıza cevap verelim" dedi.

Toplantı gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından sona erdi.