Deniz Feneri tartışması ile başlayan AKP-CHP gerilimi yine siyasi etiğin dışına taştı. Erdoğan, CHP'nin ortaya attığı iddiaları ispatlayamadığını savunarak, "Çık televizyona de ki ben şerefsizim, müfteriyim" diye konuştu.

Daha önce açıklamalarında "Yanlış seksüel tercih", "ağız ishali", "edepsiz" ve 'beyin fıtığı' gibi ifadeler kullanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat da Erdoğan'ın bıraktığı yerden bayrağı devraldı. Deniz Feneri tartışmasından önce de kullandığı terminoloji nedeniyle sık sık eleştirilen Fırat'ın kullandığı ifadeler yeniden manşetleri süslemeye başladı. CHP'nin son dönemede Kılıçdaroğlu önderliğinde düzenlediği basın toplantılarında Erdoğan ve Dengir Fırat'ı hedef alan ağır suçlamalar Başbakan'ı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı'nı sıkıntıya soktu. İddialara karşılık vermek için yoğun mesai harcayan Fırat'ın sinirleri de yaşanan bu süreçte oldukça gerildi.

Habertürk'ün canlı yayında hakkındaki iddialara yanıt veren Fırat, CHP'li Kılıçdaroğlu'nu 'müfteri' ilan etti.

'Söz Sende' programında karşısına çıkmayan Kılıçdaroğlu'nun kendisini TBMM'de ortak basın toplantısı düzenlemeye davet etmesine de sinirlenen Fırat, "Bu aptalca bir şey, korkaklık. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bundan sonra müfteri ilan ediyorum. Soyadını kullanmayacağım. Bundan sonra Bay Müfteri dediğimde bu şekilde anlamanızı rica ediyorum. Kılıçdaroğlu iddialarını ispat edemezse dünyanın en alçak insanıdır, müfteridir" diye konuştu.

Deniz Feneri davası Fırat'ın siyaset jargonu açısından bir değişim yaşamadığını bir kez daha gösterdi. AKP'li Fırat daha önce de siyasi muhatapları ve kamuoyunun yakından tanıdığı bazı ünlü isimler hakkında benzer ifadeler kullanmıştı. Peki küfür konusunda sicili kabarık olan Dengir Fırat'ın daha önce kullandığı hangi sözler tepki görmüştü? İşte yanıtı...

1. Hedef rektörler

AYMAZ VE CEBERUT

"Genç kızlarımızın giyim kuşamlarından dolayı üniversitelerde eğitim ve öğretim haklarından mahrum bırakılması, hukuk tanımazlık, aymazlık ve ceberut anlayışın sonucudur."


2. Hedef türban karşıtları

PSİKİYATRA GİTSİNLER

"Yani başını örterek, ne rejimin tehlikeye gireceğini, kendisinin yaşam tarzının tehlikeye girmeyeceğini ben inanıyorum ki bir psikiyatr kendilerine çok daha makul bir şekilde anlatır”


3. Hedef CHP Milletvekili Haluk Koç

YANLIŞ BİR SEKSÜEL TERCİH İÇİNDEYMİŞ GİBİ

"Bir arkadaş var, siyasi ahlaktan, genel ahlaktan yoksun. Aklı sıra latife yapıyor. Latife yapmak için latif olmak lazım. Değer yargıları yok. Yanlış bir seksüel tercih içindeymiş gibi konuşması halk tarafından yanlış anlaşılıyor”


4. Hedef CHP'li Önder Sav

BEYİNSİZ

"Daha evvel ki bir basın toplantımda beyin fıtığı olarak nitelendirmiştim. Ancak bu sözümü geri alıyorum. Çünkü beyin fıtığı olabilmek için önce beyinin olması gerekir ama görebildiğim kadarıyla maalesef ondan yoksunlar”


5. Hedef MHP'li Deniz Bölükbaşı

EŞEK GİBİ ANIRIRIM

"Devrim Kanunları konusunda konuşanlar eğer bunların tamamını okuduysa ben TBMM'nin ortasında eşek gibi anıracağım"


6. Hedef televizyon yıldızı Aysun Kayacı

EDEPSİZ

“Böyle düşünen edepsizler, bizim dedelerimizin şehit olmasıyla, vatan için canlarını vermesiyle bu topraklar üzerinde yaşama imkânına kavuşmuşlar. Onlara sadece acırım. Bunlar sağlıklı insanlar değiller. Onları kınamayın. Onlara dua edelim, akıl sağlıklarına kavuşsunlar, diye. Bu halkı teneke kafalı, karnını kaşıyanlar olarak nitelendirenler yok mu? Var. Her toplumda sapık var, deli var. İçinden çıkmış olduğu halkı küçük gören civcivler var. Bu halk olmasaydı o civcivler yaşama imkânı bulamazdı”


7. Hedef CHP

AĞIZ İSHALİ

“Asgari ahlak kurallarını hiçe sayarak, ağız ishali olmuş bazı siyasiler bu temel kavramları saptırarak, Türkiye"de sanki hiç güzel bir şey olmuyor gibi, Türkiye"de ayaklanmış bir ekonomiyi görmedikleri gibi basit polemikler etrafında Türkiye"yi meşgul etmektedirler.”


8. Hedef muhalefet

OSMANLI TOKADI ÖLDÜRÜR

"O Osmanlı tokadını daha evvel yedikleri gibi yemeye devam edeceklerdir. Ancak Osmanlı tokatları belki bir, belki ikisinde acıtır ama üçüncüsünde öldürür. Onun için tavsiyem, o milletin tokadını yememelidir”


9. Hedef CHP'li Kılıçdaroğlu

ULAN MÜFTERİ

"Bu aptalca bir şey, korkaklık. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bundan sonra müfteri ilan ediyorum. Soyadını kullanmayacağım. Bundan sonra Bay Müfteri dediğimde bu şekilde anlamanızı rica ediyorum. Kılıçdaroğlu iddialarını ispat edemezse dünyanın en alçak insanıdır, müfteridir.

Ulan müfteri, bir kere beni dinlesene. Ben ne dedim sana Başbakan'ın bana bir şey söylemesine lüzum yok. Ben o kadar haysiyetli, şerefli bir insanım. Bir söz verdiysem yerine getiririm." (kanaldhaber.com.tr)