2 bin metrede terörle amansız mücadele... Mart ayında Cudi Dağı'nda 3 gün aralıksız süren operasyonun perde arkası görüntülerine AKŞAM ulaştı. 6 Özel Harekat polisinin şehit olduğu, 7 teröristin öldürüldüğü çatışmadan yansıyanlar hayli çarpıcı. Güvenlik güçleri, bir yandan arkadaşlarını şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyor, bir yandan da çatışmaya devam ediyor.

NELER OLMUŞTU

Geçtiğimiz 21 Mart'ta, baharın gelmesiyle birlikte 25-30 kişilik PKK'lı grubun eylem yapmak için mağaralardan çıkacağı istihbaratı alındı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri ile Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri ortak operasyon düzenledi.

ŞAFAKTA PUSU

Sabah şafak sökerken 2 Özel Harekat polisi, teröristlerin tespit edildiği mağaraya girdiğinde tuzaklanan bombalarla yaralandı. Bu sırada yoğun çatışma çıktı. Çatışma sürerken, Özel Harekat'tan bir grup yaralanan arkadaşlarını kurtarmak için mağaraya girdi. Ancak el bombaları ve Kanas'lı saldırıda 6 polis şehit oldu.

Sıcak çatışma devam ederken, arazi şartları nedeniyle yaralanan güvenlik güçlerine, aşağıda bekleyen zırhlı araçlarda müdahale edildi.

BÜYÜK ACIYA RAĞMEN

Çatışmada arkadaşlarının şehit düştüğü haberini alan Özel Harekatçıların yaşadığı üzüntü de fotoğraf karelerine yansıdı. Arkadaşlarını şehit veren polis ve askerler bir süre sonra toparlanıp yeniden çatışmaya girdi. Çatışmalarda 7 terörist öldürüldü.

MAĞARAYA GİRİLDİ

Operasyon ssonunda asker ve polisler, o mağaraya yeniden girdi. Öldürülen 7 terörist ceset torbalarına sarıldı. Sarp kayalar nedeniyle terörist cesetleri helikopterle taşındı.

ÖZEL HAREKAT VAR, ÖLÜRSÜNÜZ SAKLANIN

TERÖRİSLERİN o günkü telsiz konuşmalarının detayları da ortaya çıktı. PKK, operasyona Özel Harekat polisinin katıldığını öğrenince panik yaşamış. Mağara ve etrafındaki kayalıklarda sıkışan teröristler telsizle yardım istiyor. Sözde bölge komutanları ise 'Mağaralara kaçın çatışmada her halükarda öldürülürsünüz' diyor.

ÖRGÜTTE SALGIN BAŞLAMIŞ

CUDİ Dağı'nda, teröristlerin rahatlıkla saklanmasına olanak veren binlerce küçük mağara var. PKK'nın saklandığı mağaralar didik didik arandı. Güvenlik güçleri bol miktarda sıhhi malzeme ele geçirdi. Teslim olan bazı PKK'lıların verdiği ifadelere göre pek çok teröristte salgın hastalık başgösterdi. Sözde üst düzey örgüt üyeleri bunu sır gibi saklıyor. Şehirlerden sıhhi malzeme getirilmeye çalışılıyor.(Akşam)