Türk basınında ilk defa yayınlanan bu fotoğraf, Karayılan’ın örgüte katıldığı ilk günlerde bir evde çekilmiş. Fotoğrafta bir PKK mensubuyla görülen Karayılan’ın üzerinde gri bir mont, çizgili gri bir pantolon, kahverengi bir kazak, gri bir gömlek ve beline gelişigüzel bağlanmış bir palaska bulunuyor. 
 
Fotoğrafta sağ eliyle makineli bir tüfek tuttuğu görülen Karayılan’ın saçlarının taralı olmaması dikkat çekti. Çünkü sık sık basının karşısına çıkan Karayılan’ın saçlarının taralı ve yüzünün tıraşlı olması gözlerden kaçmıyordu.
 
ÖRGÜT LİDERLERİNİN
 
‘ACEMİLİK’ FOTOĞRAFINI
 
İLK KEZ AKİT YAYINLIYOR
 
Acemi olduğu her haliyle belli olan Karayılan’ın aksine, yanında PKK’nın dağ kıyafetiyle, silah ve teçhizatıyla görülen militanın, örgüte uzun süredir katıldığı anlaşılıyor. Bugüne kadar Abdullah Öcalan dahil PKK yöneticilerinin bilinen imajlarının aksine, onları ‘acemi’ ve ‘aciz’ gösteren fotoğraflar ortaya çıkmamıştı. PKK yöneticileri, örgütte normal bir militanken çektikleri fotoğraflar yerine, lider konumundayken çektikleri fotoğrafları servis ediyorlardı. Bu konuda bir ilki başaran Akit, geçmişlerini saklamaya çalışan örgüt yöneticilerinin acizliğini gözler önüne sermiş oldu.
 
KARAYILAN SINIR KAÇAKÇISI ÇIKTI
 
Öte yandan PKK elebaşı Murat Karayılan’ın, örgüte katılmadan önce sınır kaçakçılığı yaptığı ve kaçakçılık yaptığı yıllarda PKK teröristlerini Suriye sınırından geçirdiği ortaya çıktı. Karayılan’ın bu yönünden dolayı ilişkiye geçtiği örgütte hızla yükseldiği belirlendi. PKK’nın Kandil’deki lideri Karayılan ile eski PKK yöneticisi Şükrü Gülmüş arasında başlayan polemik giderek büyüyor. Karayılan, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada Silvan saldırısıyla 33 er olayı arasında bağlantı kuran Gülmüş’e, “Ruhunu satan sosyal ajan” demişti. Karayılan’a çok sert cevap veren Gülmüş, şimdi de Karayılan’ın PKK’ya katılmadan önce hangi illegal işlerle uğraştığını ve örgütte nasıl yükseldiğini deşifre etti.
 
KAÇAKÇILIĞINI KULLANARAK ÖRGÜTE KATILMIŞ
 
“Zaten kendisi (Murat Karayılan) 80’lerde kaçakçılık yapıp, Türkiye-Suriye sınırında adam getirme ve götürme işleri yapmasından dolayı hareketle irtibat kurdu” diyen PKK’nın eski medya sorumlusu Şükrü Gülmüş şunları söyledi: “Daha sonra da Şanlıurfalı imtiyazını kullanarak parti içerisinde yükseldi. 
 
Çünkü PKK’da Urfalı olmak bir imtiyazdı. Nasıl Saddam’ın Tikriti aşiretinden olması bir imtiyazsa, Abdullah Öcalan da kendi aşireti olmadığı için, Urfalıları sürekli yanına çeker ve önemli noktalara koyardı. Murat, Ankaralılar Grubu’ndan olmamasına rağmen, Apo’ya sadakatten ve Urfalı olmasından dolayı buraya yükselmiştir.”
 
yeniakşt