Nüfus cüzdanı, sağlık karnesi, ehliyet ve vergi kimlik kartını tek bir kartta toplayan 'Akıllı Kart' uygulaması Bolu'da başladı. 

SKG ve TÜBİTAK tarafından yürütülen ortak proje ile pilot bölge seçilen Bolu"da 1 Eylülden itibaren "Akıllı Kart" dağıtımına başlanıldı.

Bolu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri şu ana kadar 3 bin kişiye "Akıllı Kart" dağıtıldığını belirterek, ayrıca ildeki 68 eczaneden 53 ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi"nin 4 polikliniğine sistem için gerekli cihazların kurulduğunu bildirdi.

Yetkililer, eylül ayı sonuna kadar il merkezindeki 10 bin kişiye "Akıllı Kart" dağıtılacağını belirterek, kartların ilk aşamada sağlık ve sosyal güvenlik alanlarında kullanılacağını kaydetti.

Vatandaşların tek kart ile tüm kamu kurumlarından hizmet almasını hedefleyen "Akıllı Kart" projesinin önemine değinen yetkililer, yıl sonuna kadar dağıtılacak 10 bin kartla ilgili işlemlerin test edileceğini ve daha sonra 2010 yılına kadar il genelindeki 300 bini kişiye daha kart verileceğini aktardı.

Projenin başarıyla yürütülmesi durumunda 2010 yılının ortalarında yurt genelinde kart dağıtımı için ihaleye çıkılacağı bilgisini veren yetkililer, ilk etapta "Akıllı Kart" uygulamasıyla sigorta kayıp ve kaçaklarının önleneceğine dikkati çekti.

Proje sayesinde, "parmak izi" uygulamasıyla sağlık karnesinin mükerrer kullanımının önleneceği, başkasının karnesiyle hizmet alma yolsuzluğunun biteceği, ayrıca organize şekilde yürütülen reçete ve sağlık karnesi yolsuzluklarının da son bulacağı belirtildi.

Milliyet