70 bölümlük dizi tam 2 yıl sürdü. Babalarından sonra da 250 dönümlük çiftlikte ziraat ve hayvancılığı devam ettiren Derya Umar, eşi Bahri Umar ve oğlu Hakkı Boran Umar ile çekimler esnasında Adana’da yaşadı.
 
Orhan Kemal’in romanından televizyona uyarlanan ‘Hanımın Çiftliği’ dizisinin çekimlerinin yapıldığı Adana’daki çiftliğin gerçek hanımı Derya Umar, 2 yıl aradan sonra çiftliğine kavuştu. Karataş ilçesi yolunda, il merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Karaahmetli köyündeki çiftlik, yörede, 2008 yılında vefat eden toprak sahibi “Hakkı Ağa”nın adıyla biliniyor. 
 
Yaklaşık 250 dönüm arazide kurulu Hakkı Ağa Çiftliğinde, gerçek hanım ağa Derya Umar, kavun karpuz gibi tarımsal ürün yetiştirmesinin yanı sıra 150 baş küçükbaş hayvan da besliyor. Konak için herhangi bir ücret almadıklarını vurgulayan Derya Umar, sadece konağın yıkılıp yeniden inşa edildiğini kaydetti. 
 
Şimdi ‘’Baba yadigarım’’ dediği çiftliği ile hasret gideren Umar, “Dizi ekibi 40-50 çiftlik dolaşıp benim çiftliğimi beğenmişler. 150 mekrekarelik konağımızı yıkıp bir ay içerisinde 1 milyon lira harcamayla 580 metrekarelik bir konak yaptılar” dedi.
 
BUTİK OTEL VE GOLF SAHASI
Dizinin çiftliğin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Derya Umar’ın kız kardeşi, İngiltere’de yaşayan tekstilci yarı hissedar Figen Ünver ise 250 dönümlük çiftlik arazisine butik otel ve golf sahası yapmayı düşündüklerini söyledi. Dizinin 1950’li yılların Adana’sına nostaljik yolculuk yaptırdığını ifade eden Ünver, “O yılların hayat tarzı, şivesi, yemekleri tekrar hatırlandı. Bu açıdan dizinin şehrimize önemli katkıları olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Ünver, Adana’ya katkısı olması için çiftliği tekrar dizi ve sinema filmi için verebileceklerini kaydetti. Bu arada, dizi sona ermesine rağmen her gün çok sayıda kişinin çiftliğe gelerek müze gibi gezdiği gözleniyor.
 
Türkiye