İSTANBUL Etiler"de işlenen Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu için kritik dönemeç. Geçtiğimiz günlerde ilk kez babasıyla birlikte hâkim karşısına çıkan Cem için mahkeme "Adli Tıp"ta gözlem" kararı vermişti. Gözlem İhtisas Kurulu"na sevk edilen Cem, Psikolojik Tetkikler Şubesi"nde 3 hafta boyunca kalacak. Cem için akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor düzenlenecek.

KAPIDA NÖBET
AKŞAM Cem"in 3 hafta boyunca kalacağı odanın görüntüsüne ulaştı. Tek kişilik odada sadece yatak bulunuyor. Cem"in tüm hareketleri kamerayla izlenecek. Kapıda ise askerler nöbet tutacak. 3 haftanın sonunda hazırlanacak olan rapor, Cem"in yargılandığı Bakırköy 4"ncü Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderilecek.

AİLE ADLİ TIP"A GÜVENMİYOR
Münevver Karabulut"un babası Süreyya Karabulut, spermleri karıştıran, yanlış rapor düzenleyen Adli Tıp Kurumu"na güvenmediklerini söyledi. Baba Karabulut, “Hayyam Garipoğlu"nun bir avukatı var. Bu kişi Garipoğlu ailesinin Adli Tıp Kurumu"yla bağlantısını sağlıyor. Bu kurum kızımla ilgili olarak yanlış rapor düzenledi. Spermleri karıştırdı” iddiasında bulundu. Karabulut, “Ben Cem"in akli dengesinin yerinde olduğuna yüzde yüz eminim. Kendisine verilen senaryoyu ezberlemesinden belli. Bu ülkede hangi kuruma güveneceğimizi şaşırdık” diye konuştu.

HANGİ TESTLER YAPILACAK?

Cem"e uygulanacak testler şöyle:

RORSCHACH TESTİ: 10 karttan oluşan testtir. Kartlarda mürekkep lekeleri vardır. Hasta şekilleri yorumlamaya çalışır. İlk bir kaç kartta anlatım kolaydır ancak sonlara doğru kişi bunalır ve cevaplamak istemez.

ELEKTROANSEFALOGRAFİ TESTİ: Beynin elektriksel aktivitesinin kafa
derisi üzerine yerleştirilen elektrotlarla kaydedilmesi işlemine elektroensefalografi denir.

ELEKTROMİYOGRAFİ: Kasların kasılmasını sağlayan elektriksel aktivitenin izlenip yorumlandığı yöntemdir. ELEKTROENSEFALOGRAFİ: Beyindeki sinir hücreleri tarafından hem uyanıklık hem de uyku halindeyken üretilen elektriksel faaliyetin kağıt üzerine beyin dalgaları halinde yazdırılmasıdır. Ayrıca Cem"e ilaç testleri de uygulanacak.

YA AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİLSE?

Eğer hazırlanan raporda Cem"in akli dengesinin yerinde olmadığına kanaat getirilirse zanlı Bakırköy Ruh ve Sinir
Hastalıklar Hastanesi"ndeki koğuşa sevk edilecek.

Akşam