BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partisinin genel merkezinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin bulunması çalışmalarıyla ilgili olarak partili 4 mühendisin, GPS cihazıyla yeni bir koordinat belirlediklerini açıklamasının ardından, bu kez dikkatler bu bölgeye çevrildi.

Tunç'un, “Bu koordinat, Ilıca beldesi yakınlarında Hacıbudak denilen bir mevkii. Bu koordinat aynı zamanda AKUT tarafından da Nasuh Mahruki ve arkadaşlarının tespit ettiği nokta. Üçüncü bir teyit ise, köylülerden öğrenilen bölge de aynı noktada. Bu koordinat, dağın güney tarafında, ama birkaç saat öncesine kadar dağın kuzey tarafında arama yapılıyordu” şeklindeki açıklaması üzerine Göksun'da bulunan BBP'liler, aralarında gruplar oluşturarak eski adı "Döngel" olan Ilıca beldesi yakınlarındaki Hacıbudak mevkiine yönelerek arama tarama çalışmalarını kendi imkanlarıyla bu bölgeye kaydırdı.

Bazı BBP'liler, “Arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz bir grup, yeni belirlenen koordinata yöneldi. Bu beldenin yolu 27 kilometre. Bu yolun bir kısmında çökmeler var. Durumu Kahramanmaraş Valiliği'ne bildirdik. Valilik de İl Özel İdare kanalıyla yolun düzeltilmesi için iş makinalarını seferber etti. Gönüllü arkadaşlarımız o yöne doğru gidiyor” dedi.

Sabah saatlerinde iş makinalarının bozuk yolları düzeltmesiyle birlikte jandarma, korucular ve sivil savunma ekiplerininden oluşan bazı arama ve kurtarma ekiplerinin de yeni koordinat yönünde çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

ELVERİŞSİZ HAVA KOŞULLARI ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Kurtarma ekipleri, gece boyunca zor hava koşullarıyla da mücadele etti. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bölgede, kar yağışı çalışmaları olumsuz etkiledi. Alçak bölgelerde yağan yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı. Hava sıcaklığının Göksun İlçesi"nde 2-3, enkaz çalışmalarının sürdüğü Kurucaova bölgesinde ise sıfırın altında 3-4 derece olduğu bildirildi.

BURSA'DAN ÖZEL EKİP BÖLGEYE GİTTİ

Bu arada BBP MKYK Üyesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Topaloğlu, arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip etmek üzere Kurucaova Köyü'ne geldi. Topaloğlu, Uludağ'da arama kurtarma çalışmaları yapan uzman bir ekibin bölgeye hareket ettiğini bildirdi. 17 kişilik ekibe bir Albay'ın başkanlık ettiği bildiren Topaloğlu, gelen ihbarların iyi değerlendirilemedinden şikayetçi oldu.

DHA