Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik bombalı saldırıyı düzenleyen ölen 2 teröristin de erkek olduğunu açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saldırıda kullanılan 40-50 kilo ağırlığındaki bombanın cinsinin henüz tespit edilmediğini ancak Ankara Kumrular'da bir süre önce düzenlenen saldırıdan daha büyük etkiye sahip olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti İl Binası'nda basın toplantısı yaptı. Ankara'ya dönmeden parti binasında gazetecilere açıklamalar yapan Bakan Yıldız, düzenlenen hain saldırının beraberliği pekiştirdiğini anlatırken, saldırının "Spontone gelişmiş bir olay olmadığını" söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Emniyet Genel Müdürümüz ve valimiz saldırıda kullanılan patlayıcının 40-50 kilo ağırlığında olduğunun değerlendirildiğini belirtti. Bu patlayıcının Ankara Kumrular'daki olaydan daha büyük bir etkiye sahip olduğunu düşünüyoruz. Patlayıcının cinsi henüz tespit edilemedi. Teröristler bombayı zor durumda kaldıkları için Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'nde patlatmıştır. İstihbarat birimlerimiz değişik değerlendirmeler yapmaktadır. Ölen teröristlerin suikast timi ve canlı bomba olduğu üzerinde duruluyor" dedi.

Emniyet yetkilileri, saldırının düzenlendiği 06 E 1819 plakalı yeşil renkli otomobilde suikast silahları, sustuculu tabanca, uzun namlulu silahların yanı sıra çok sayıda patlayıcı olduğunu bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünden Pınarbaşı İlçesi'ne gelen 4 ayrı ekip, olay yerinde ve başta saldırıda kullanılan otomobil ile çevrede zarar gören araçlarda incelemeyi sürdürüyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Pınarbaşı'ndaki saldırı ile ilgili Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 09.10 sıralarında Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ndeki trafik kontrolünden kaçan bir aracın saat 09.50 sıralarında Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurulmak istendiği hatırlatıldı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Durdurulmak istenen araç içerisinden açılan ateşe karşılık veren polis memuru Ahmet Geben, çatışma sonucu şehit olmuş, akabinde araç içerisinden bir el bombası atılmış ve bomba yüklü araç patlatılmıştır. Olay sonrası 1 komiser yardımcısı, 6 polis memuru, 2 teknisyen yardımcısı durumu ağır olmak üzere, 3 polis eşi ve çocukları ile 5 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmış, saldırı esnasında araç içinde bulunan ve terör örgütü mensubu oldukları değerlendirilen 2 şahıs da ölmüştür. Patlama neticesi ilçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanları ile çevrede bulunan işyerlerinde ve araçlarda hasar meydana gelmiştir."

YARALI SİVİL MEMURU HALA KOMADA

Öte yandan, Pınarbaşı ilçesinde teröristlerin giriştiği hain saldırı sonrası ağır yaralanan ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde beyin ameliyatı geçirdikten sonra uyutulan 25 yaşındaki sivil memur İsmail Sakın’ın durumunun ciddiyetini koruduğu ve komadan çıkamadığı belirlendi. ERÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, şöyle dedi:

"Pınarbaşı ilçesindeki terör saldırısı sırasında ağır yaralanan ve beyin ameliyatı geçirdikten sonra sürekli uyutulan İsmail Sakın’ın durumu çok kritik. Şu anda yoğun bakım servisinde makinaya bağlı olarak yaşamını sürdürüyor."