Libananco"nun eski FBI ve CIA ajanlarından oluşan Forensic ekibi, Türkiye"deki incelemelerine başladı. Ekibin başında "Shark" yani köpekbalığı lakaplı eski bir CIA elemanı bulunuyor.

Çukurova ve Kepez Elektrik"te çoğunluk hisselerinin sahibi olduğunu iddia eden Kıbrıs Rum Kesimi merkezli Libananco adlı şirketin açtığı davada verilen karar çerçevesinde eski CIA ve FBI ajanlarından oluşan özel tim Türkiye"ye gelerek çalışmalara başladı. Başında "Shark" lakaplı eski bir CIA elemanın da bulunduğu söz konusu ekip dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası"na giderek takas ve saklama bölümünde inceleme yapmak istedi.

Ancak Takasbank"ın ayrı bir birim olarak faaliyetlerini başka bir adreste sürdürmesi nedeniyle ekip İMKB"den eli boş döndü. Ekip bugün program dahilinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Takasbank nezdinde incelemelerde bulunacak.

Forensic ekibi ve Libananco avukatlarının yapacağı incelemelerde, hisse senetlerinin gerçek veya sahte olup olmadıkları, mürekkep incelemesi, belge ve evrakların gerçeğe uygun olup olmadıkları, parmak izi gibi hususlara bakılacak.

Libananco, ÇEAŞ ve Kepez hisselerinin yüzde 65"ine sahip olduğunu, Türkiye Devleti"nin bu şirketlere haksız yere el koyarak kendisini zarara uğrattığını iddia etmiş ve Uluslararası Tahkim Heyeti olan ICSID nezdinde tazminat davası açmıştı. Söz konusu davada Türkiye tarafının savunmasını yapan Coşar Hukuk Bürosu"nun savunmayı zamanında verememesi, 21.5 milyar dolarlık tazminat davasında Türkiye"nin elini zayıflatmış görünüyor. Hakem Heyeti"nin, Libananco Forensic ekibinin Türkiye"de inceleme yapmasına onay vermesi de davanın seyrinin Türkiye aleyhine sürdüğünün bir kanıtı olarak yorumlanıyor. vatan