Başkan Aziz Yıldırım, Daum ve Carlos"un “Öncelikli hedefimiz Süper Lig"de şampiyonluk” sözlerini, Alex “Hedef Avrupa"da kupa kazanmak olmalı” diyerek adeta tekzip etti.

Habertürk'ün haberine göre; Fenerbahçe"nin Brezilyalı yıldızı Alex"ten çarpıcı sözler... Sarı-Lacivertliler"in süper starının yakın çevresine birçok konuda dert yandığı öğrenildi. Alex öncelikli olarak Süper Kupa zaferini küçük görenlere tepki gösterdi. Beşiktaş maçında attığı iki golle kupayı getiren kaptan, maçın ardından yakın arkadaşları ile yaptığı sohbette, hem bu zafer için hem de kendisine zaman zaman yapılan eleştiriler için “Görüyorum bazıları bu kupayı "Teneke kupa" olarak değerlendiriyor. "Hiç önemi yok" diyor. Ama benim için bu kupa çok önemli. Mücadelesini verdiğim her kupa önemli. Futbol hayatım boyunca hep kupa kazanmak için oynadım. Benim için büyük bir motivasyon sağlıyor. Bazılarının teneke olarak değerlendirdiği kupa benim için çok önemli” ifadesini kullandı.

Yıllardır Fenerbahçe forması giyen Alex, ayrıca Türkiye"de hedeflerin küçük tutulmasından da oldukça şikayetçi. Bu konuda başkan Aziz Yıldırım, teknik direktör Daum ve Roberto Carlos, yaptıkları açıklamalarda “Öncelikli hedef ligde şampiyon olmak. Avrupa bizim için ikinci planda” dedi. Alex ise tam tersini savunarak “Türkiye"de büyük takımlar var ama herkes ligdeki başarıları öncelikli tutuyor. Hedef Avrupa"da kupa kazanmak olmalı. Sadece gruptan çıkmak yeterli olmamalı. Avrupa Kupası maçı var. Ama futbolcular Avrupa maçından ziyade Türkiye Ligi"nde bu hafta kiminle oynayacaklarını düşünüyor. Bu durum bizde özellikle Zico döneminde büyük değişiklik göstermişti” diye konuştu.

NEDEN KOŞAYIM?

Alex, sürekli olarak “Koşmuyor” şeklindeki eleştirilerden de bir hayli dertli. Bu konuda da Brezilyalı yıldızın yakın çevresine “Ben niye koşayım? Benim faydalı olduğum yerler farklı. Koşan bir orta saha varsa zaten benim koşmama gerek yok. Daha farklı yerlerde ortaya çıkmam gerekiyor. Benim işim kritik bölgeler” diye dert yandığı öğrenildi.
Milliyet