Ak Parti"nin icraatlarını anlatacak ve kahve kutusu hediye edecek.

Temmuz ayında yapılacak genel seçimlere hazırlanan Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, 3 aylık bir program çerçevesinde çalışmalara başladı. İl Başkanı Aziz Babuşcu"nun verdiği bilgiye göre, bu kez sandık bazında çalışmalar yürütülecek olan Ak Partililer, yaklaşık 30 bin sandıktaki seçmenle 180 bin ev sohbeti yapacak. Evlerde konuşmayı ise “sohbetçi” ismi verilen eğitim almış 3 bin Ak Partili yapacak.

195 bin seçmen 180 bin ev

İstanbul"da yaklaşık 3 milyon hane ile 9 milyon 195 bin 177 seçmen bulunuyor. Ak Parti, 180 bin hanede toplantı yapacak. Her toplantıya aynı sandıktaki başka hane seçmenleri de katılacağı için bu çalışmayla milyonlarca haneye ulaşılmış olacak. Babuşçu, önceki akşam Four Seasons Otel"de gazetelerin İstanbul haber servislerinin yöneticileriyle bir yemekte biraraya geldi. Sohbet toplantısında seçim çalışmalarına başladıklarını anlatan Babuşcu, propaganda faaliyetleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Bir üye 10 sandık

“3 aylık çalışma programı koyduk. Mart sonuna kadar tamamlanacak bir çalışma. Her sandık için ayda 2"şer olmak üzere 3 ayda 6"şar sohbet toplantısı yapmak istiyoruz. İstanbul"da 30 bine yakın sandık var. Bu da 180 bin sohbet demektir. Her sandıkta yaklaşık 300 seçmen var, onların listeleri bizde var. Her seçim döneminde yapılıyordu ama şimdi daha sistematik şekilde ziyaretleri yapacağız.”

Aynı sandığın seçmenlerini evlerdeki buluşmalarda biraraya getireceklerini kaydeden Babuşcu, “8 yıllık dönemde yaptığımız çalışmaları anlatan broşürlerle gideceğiz. Evlere eli boş gitmek de olmaz, içinde kahve olan kahve kutularını hediye olarak götüreceğiz. Özellikle seçtik bu kutuları, ev hanımlarının hoşuna gitmesi için” dedi.
Sandıklarla ilgili görevlendirme yaptıklarını anlatan Babuşcu, “Bir arkadaşlarımıza en fazla 10 sandıkla ilgili sorumluluk yükledik. Mesela bir meclis üyemiz 10 sandığın koordinasyonundan sorumlu olacak. Tesadüfen "sen git konuş" diye görevlendirme olmayacak. Kimlerin konuşacağı sistematik olarak tespit edildi. Yaklaşık 3 bin sohbetçi var. Kimi 3, kimi 10 sohbet yapacak.”

Nişantaşı ile diyalog

Babuşçu, Nişantası gibi Ak Parti"ye mesafeli duran semtlerle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili olarak da, “Bize oy vermeyen seçmenlerin yoğun olduğu yerlere de gideceğiz, benzer çalışmaları yapacağız. Diyalog ve iletişim kurmaya çalışacağız. Oy almaktan, ikna etmekten ziyade Ak Parti karşıtlığını azaltmak, diyalog kurmak amacındayız” dedi.

Milliyet