Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Muğla, Denizli, Afyon, Sinop ve Malatya ile sabah ilk saatlerde İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl ve Ağrı çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İstanbul güne yağmurla uyandı

İstanbul'da sabah saatlerinde kısa süreli sağanak yağış görüldü. İşe giden bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalanınca ıslanmaktan kurtulamadı. 

Temmuz ayının mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçiren İstanbul'da hava sıcaklığı düştü. Aşırı sıcaklarla bunalan vatandaşlar, sabah saatlerinde yağan yağmurla serinledi. Kısa süreli ve bölgesel olarak görülen yağış, işe gitmekte olan bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Vatandaşlar, durak, köprü altı ile bankamatik saçakları altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur yağmuru) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetlice esmesi (30-50 km/s) bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Muğla ve Afyon çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Hatay çevreleri ile zamanla bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir dışında bölge genelinin aralıklarla kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Malatya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...