Madonna, 2012 dünya turnesi kapsamında 19 yıl aradan sonra 7 Haziran'da İstanbul'da Türk Telekom Arena'da konser verecek. Sanatçının, 29 Mayıs'ta İsrail'in başkenti Tel Aviv'de başlayacak turne konserleri, spor salonları, stadyumlar ve açık hava alanlarında gerçekleşecek. Konserler daha sonra Madonna'nın 20 yıldır konser vermediği Güney Amerika ve Avustralya'da devam edecek.
Londra, Paris, Berlin dahil 26 Avrupa şehrinde gerçekleşecek Avrupa konserlerinin ilk ayağı, 7 Haziran'da İstanbul'da başlayacak. Eşsiz boğaz manzarasıyla dünyanın en güzel gösteri merkezlerinden biri olan Turkcell Kuruçeşme Arena, bu sene de yerli ve yabancı bir çok yıldızı ağırlayacak. Son 10 yılın en başarılı neo-soul, r&b ve pop vokallerinden Grammy ödüllü Macy Gray de 4 Haziran'da konser verecek.
Müzik dünyasının kadife sesli efsanesi, 1965'ten bu yana 100 milyonu aşkın albüm satışı ile müzik tarihinde yerini alan gerçek adı Sir Thomas John Woodward olan Galler asıllı Tom Jones, 26 Haziran'da konser verecek. Pop, caz, blues, soul ve rock eserleri seslendirdiği konserlerindeki performansları ile dinleyicisini her zaman büyüleyen Tom Jones'un hitleri arasında, ''She's a Lady'', ''Delilah'', ''Chills and Fever'', ''Thunderball'', ''Love me Tonight'', ''It's Unusual'', ''I Never Fall In Love Again'', ''What's New Pussycat'' yer alıyor.
Grammy ödüllü, yeni nesil divalardan biri olarak nitelendirilen Jill Scott, 17 Temmuz'da, son yılların en heyecan verici ve eklektik gruplarından Beirut 21 Eylül'de konser verecek.
Büyük usta Enrico Macias, 50. sanat yılı konserleri kapsamında 25 Temmuz'da Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahne alacak. 800 bestenin mimarı olan sanatçının 80 şarkısı Türkçe sözlerle yeniden hayat bularak, Ajda Pekkan, Nilüfer, Candan Erçetin, Ayten Alpman gibi sanatçılar tarafından seslendirildi.
4 yıl üst üste ''En iyi erkek rock vokal performansı'' dalında Grammy kazanan ve dünya çapında 20 milyon albüm satışına ulaşan Lenny Kravitz, 4 Ekim'de konser verecek. Dünyada izlenme rekorları kıran ''Açlık Oyunları'' adlı filmde de başrol oynayan sanatçı, İstanbul'da ilk konserini 4 yıl önce verdi.

Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nun konukları

Akdeniz ritmlerinden Fransız şansonlarına ve Porto Riko ezgilerine uzanan geniş müzik repertuvarıyla müzikseverleri büyüleyen Fransız sanatçı Dany Brillant, 11 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak. Büyüleyici sesi ve yüksek sahne performansıyla Arap dünyasının son yıllardaki en büyük yıldızlarından Nancy Ajram, İstanbul Shopping Fest kutlamaları kapsamında 27 Haziran'da konser verecek.
Günümüzün en önemli seslerinden, çok yönlü sanatçı Antony Hegarty, 39 kişilik Filarmonia İstanbul Orkestrası ile birlikte 9 Temmuz'da Açık Hava'da sevenleriyle buluşacak.
İngiliz alternatif rock müziğinin efsane ismi Morrissey, İstanbul Caz Festivali'nin konuğu olarak, 19 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde etkileyici sesi, unutulmaz şarkıları ve güçlü sahne performansıyla İstanbullu hayranlarının karşısına çıkacak.
1980 ve 1990'ların en özgün topluluklarından Dead Can Dance, yaklaşık 15 yıllık bir aradan sonra yeniden İstanbul'da sahne alacak. 1981'de Lisa Gerrard ve Brendan Perry tarafından kurulan topluluk, 19 Eylül'de konser verecek.

Küçükçiftlik Park konserleri

Küçükçiftlik Park'ta 10 Temmuz'da İngiliz şarkıcı Chris de Burgh, 17 Temmuz'da da cazın yaşayan efsanesi Tony Bennett konser verecek.
Asıl adı Jessica Ellen Cornish olan İngilizlerin en genç pop idolü haline gelen Jessie J., 26 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta unutulmaz bir konser verecek. Türkiye'ye ilk defa gelecek olan İngiliz şarkıcı, son yılların en aranan ismi haline gelmeyi başardı.
''Je Veux'' parçasıyla uzun süre müzik listelerinde ilk sırada kalmayı başaran, Edith Piaf'ı hatırlatan buğulu sesi ve sıra dışı duruşuyla ''En Beğenilen Fransız Şarkıcı'' unvanının sahibi Fransız müzisyen Zaz, 27 Haziran'da İstanbul Küçükçiftlik Park'ta hayranlarıyla buluşacak. Alex Trimble, Sam Halliday ve Kevin Bair üçlüsünden oluşan Kuzey İrlandalı Two Door Cinema Club, ilk kez İstanbullu hayranlarıyla 28 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta bir araya gelecek.

Red Hot Chili Peppers 8 Eylül'de konser verecek

Almanya'nın en çok satan caz albümlerine imza atan, kuşağının en iyi trompetçilerinden Till Brönner, 6 Temmuz'da İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde konser verecek.
Hollanda'nın en başarılı şarkıcılarından Caro Emerald samba, caz, bossa nova ve mambo türlerini birleştiren, 40'lı ve 50'li yılların filmleri ve müziğini harmanlayan sıcak ve hayat dolu şarkılarıyla 10 Temmuz'da Santralistanbul Kıyı Amfi'da konser verecek. 7 Grammy ödüllü, multi-platinum sahibi ve tarihteki en başarılı rock gruplarının arasında gösterilen Red Hot Chili Peppers, 8 Eylül Cumartesi akşamı Santral İstanbul'da konser verecek. Bugüne kadar 60 milyonun üzerinde albüm satışına imza atan grup, rock, punk ve funk üçlemesinden oluşturdukları eşsiz sound ile kategorilerinden sıyrılmayı başardı.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın, 40. yaşında ağırlayacağı konuklar arasında bulunan, popüler müziğin büyük ismi Stevie Wonder, Garanti Bankası'nın ''Garanti Caz Yeşili'' etkinlikleri kapsamında, İstanbul'daki ilk konserini 14 Eylül Cuma günü Santralistanbul'da verecek. Yaşayan en önemli caz piyanisti, muhteşem solo doğaçlamaları, caz standartları ve klasik müzik eserlerine getirdiği benzersiz yorumuyla tanınan Amerikalı besteci ve müzisyen Keith Jarrett, 18 Temmuz'da Haliç Kongre Merkezinde sahne alacak.