KADINLARIN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAKLARI

AK Parti İktidarının mutlaka akıl tutulması var nedenini söyleyeyim, bugün AK Parti iktidarı 18 sene evvel İktidara gelmesinde en önemli faktör KADIN üyelerinin büyük başarısıdır.

Eğer kadınların ev ev ikna toplantıları olmasaydı AK Parti iktidara gelmesi mümkün değildi.

Ancak, son yıllarda AK KADINLAR maalesef parti kadrolarında etkisiz hale geldiler mesela AYDIN ilinde Kadın Kolları Başkanı Sayın DEMET PİLEVLELİ dönemi Ak Parti Aydın teşkilatı en güzel yıllarını yaşamıştır.

ATATÜRK’ün TÜRK kadınına verdiği değer ve HAKLAR, güya İslam düşüncesi öne süren Abdurrahman Dilipak ve bazı gerici milletvekillerinin, Allah rızası ifadesiyle yok edilmeye çalışılmaktadır.

11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da imzaya açılan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi (kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi), 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

İşte Ak Parti’nin kadına sağladığı en önemli bu hak için Sayın Erdoğan, Kızılcahamam buluşmasında KADIN HAKLARI İLE İLGİLİ 11 Mayıs 2011 imzalanan sözleşmeyi GÖZDEN GEÇİREBİLİRİZ deyince kıyamet koptu.

CHP Kurultayında Divan Başkanı seçilen Sayın Özlem Çerçioğlu, kadınlarla ilgili konuşma yaptı, salonda alkış tufanı kopmuştu.

Sayın Özlem Çerçioğlu ile yaptığım görüşmede, “Ahmet Ağabey, kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tartışmalarına değinerek, "İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmek, kadına şiddete ve cinayetlerinden yana olmak anlamına gelmektedir. Benim CHP kurultayında divan başkanı olmam Atatürk'ün Türk Kadınına verdiği haklar ile olmuştur.

O kürsüden şükranlarımı ifade ettim.

Cumhuriyetin tüm kadınları adına ATATÜRK’ün önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum ifadelerini kullandım.

Bugün Türkiye’de her gün kadın şiddet görürken,

AK Parti iktidarının,

11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da imzaya açılan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi (kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi), 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bu Sözleşmeyi AK Parti İktidarı imzalamıştır bundan dönüş olmayacaktır biz bunun mücadelesini her platformda yaparız” dedi.

    

AYDIN İŞKUR MUDURÜ SAYIN RAHMİ TERZİ İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞME

Değerli okuyucularım İşkur Müdürü Sayın Rahmi Terzi, Aydın ilinde işsizlerin imdadına yetişmek için canla başla çalışıyor.

İşte Müdür Beyin anlattıkları….

Çalışma ve İş Kurumu olarak, yalnızca işsiz kalan vatandaşların değil toplumun tüm bireylerinin,

  • İşe yönlendirme ve aracılık,
  • İş gücü piyasası, meslek seçimi,
  • Kendi işini kurma,
  • Mevcut yeteneklerini geliştirme,
  • Yeni bir meslek edinme,
  • İşsizlik sigortası ve diğer destekler,
  • Eğitim hayatına yön verebilme gibi pek çok alanda soru ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek, vatandaşlarımıza bu alanlarda doğru yönlendirmeler yapabilmek üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz.   

İşe Yönlendirme ve Aracılık Hizmetleri

İşkur’un temel faaliyetleri arasında en başı çeken, işe yönlendirme faaliyetlerinde esas aldığı ilke; doğru işe doğru kişi ilkesidir.

Bu ilke çerçevesinde gerek iş arayan bireylerin gerekse işverenlerin zaman ve kaynak kaybını minimuma indirerek mümkün olan en kısa sürede ihtiyacın karşılanmasına aracılık etmek için çalışmaktayız.

İşe yönlendirme faaliyetlerimizi Aydın genelinde 71 İş ve Meslek danışmanı ile yürütmekteyiz.

2018 yılında Aydın il genelinde işverenlerimizden 36.331 iş ilanına toplam 25.838 iş arayanımızı yerleştirdik.

2019 ise yılında Aydın il genelinde işverenlerimizden 35.102 iş ilanına toplam 28.696 iş arayanımızı yerleştirdik.

2020 yılı için hedefimiz 30.000 iş arayan vatandaşımızı işe yerleştirmektir.

KENDİ İŞİNİ KURMA

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza kendi işlerini kurabilmeleri amacı ile 65.000 TL ye kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlamaktayız.

Başvuru yapan vatandaşlarımıza projelerinin hazırlanması dahil tüm konularda gerekli desteği sağlayarak hibelerden faydalanabilmeleri için tüm imkanlarımızı kullanmaktayız.

  • 2018 yılında 4 projeye 148.350 TL
  • 2019 yılında 31 projeye 1.266.923 TL
  • 2020 yılında da ise Temmuz ayına kadar 99 projeye 3.933.516 TL

hibe ödemesi gerçekleştirdik.

MEVCUT YETENEKLERİ GELİŞTİRME VE YENİ MESLEK EDİNDİRME

Mesleki eğitim kursları ve İşbaşı Eğitim Programları ile bir yandan vatandaşlarımızın mesleki becerilerini artırırken diğer taraftan da işyeri tecrübesi kazanmalarını sağlıyoruz.

İş yerlerinde eğitim alan bireyler hem işyeri kültürüne hakim olarak iş hayatında tecrübe kazanmakta hem de mesleki yeterliliklerini geliştirerek daha donanımlı, İşgücü Piyasasının talep ettiği kalifiye eleman statüsüne kavuşmaktadır.

İşverenler açısından ise, ilgili kurslar ve eğitimlerden geçen personelin tüm giderleri İŞKUR tarafından karşılandığı için ihtiyaçları olan elemanı sıfır maliyetle eğitmeleri, adaptasyon sürecinde maddi kayıp yaşamaları engellenmektedir.

 

Ayrıca kurs ve eğitimleri bitiren kişilerin işe alınması durumunda SGK primleri ve vergi ödemeleri de İşkur tarafından karşılanarak istihdam yaratmaları teşvik edilmektedir.

2018 yılında79 Mesleki Eğitim Kursundan 1684 vatandaşımız,

2.024 İşbaşı Eğitim Programından 4.470 vatandaşımız faydalanmıştır.

2019 yılında 46 Mesleki Eğitim Kursundan 954 vatandaşımız, 2.149 İşbaşı Eğitim Programından 5.832 vatandaşımız faydalanmıştır.

2020 yılı haziran ayına kadar 16 Mesleki Eğitim Kursundan   300 vatandaşımız, 756 İşbaşı Eğitim Programından 2.247 vatandaşımız faydalanmıştır.

İşsizlik Sigortası ve Sosyal Koruma Kalkanı Destekleri

Vatandaşlarımız işsiz kalmaları durumunda “Gerekli şartları sağlamaları koşulu ile” 6 aydan 10 aya kadar İşsizlik Sigortasından yararlandırılmaktadır.

2020 yılında en düşük işsizlik maaşı 1.177 TL olarak belirlenmiş olup kişilerin alacağı ücret işten ayrılmadan önceki dönemde aldığı ücretle orantılı olarak yükselmektedir.

Tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 salgını sonrasında devletimizin gösterdiği hızlı ve yerinde refleksler sayesinde ekonomik anlamda vatandaşlarımız mağdur edilmemiş, krizden etkilenen tüm bireylere ekonomik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği’nden yararlanma imkanı sunulmuştur.

İşverenlerin faaliyetlerini durdurmaları halinde çalışanlarına KÇÖ ya da NÜD bağlanarak mağdur olmaları engellenmiştir.

Bakanlığımızın açıkladı KÇÖ, NÜD ve İşsizlik Ödeneği verileri ise aşağıdaki gibidir.

DESTEK TÜRÜ

ÖDEME YAPILAN KİŞİ SAYISI

MİKTAR TL  (MAYIS*)

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

29.794

83.835.408₺

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ

9.109

24.826.062₺

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

13.296

16.763.431₺

TOPLAM

52.199

125.424.901₺


* Yukarıdaki tablo Mayıs ayı sonu itibari ile ödemeleri kapsamaktadır

* Yukarıdaki tablo Mayıs ayı sonu itibari ile yapılan ödemleri kapsamaktadır. Haziran ve temmuz aylarında ödeme miktarları katlanarak artmış ancak Bakanlığımızca henüz paylaşıma açılmamıştır.

İş Arayan ve İş Veren Danışmanlığı

Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu çalışmaların temelini danışmanlık faaliyetleri oluşturmaktadır,

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başlattığı “her işsize bir danışman” projesi kapsamında tüm iş arayan ve iş verenlerimizin bireysel olarak görüşebileceği, ihtiyaç ve öncelik analizi yapabilecekleri, İşgücü piyasası ile ilgili tüm bilgileri alabilecekleri İş ve Meslek Danışmanları ile hizmet vermekteyiz.

Danışmanlık faaliyetlerimizde bireysellik ve süreklilik ilkeleri benimsenerek vatandaş ve işverenlerimizin tek kişi ile sürekli irtibat halinde olmaları sağlanmış böylece ihtiyaçların takip edilmesi ve karşılanması kolaylaşmıştır.

Değerli okuyucularım size Aydın İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ’nü ve faaliyetlerini sizlere aktarmak istedim. Burada çalışan isimsiz kahramanları ve yöneticilerini kutluyorum. Eleştirilerimiz olduğunda da aynı olgunluğu onlardan bekliyorum.