Kadınların korkulu rüyası olan E.Y. cinsel istismar suçundan 10 yıl kaldığı cezaevinden geçtiğimiz yıl çıktı. Ancak E.Y. bu kez kendisine Kağıthane Gülbağ'da yaşayan kadınları kurban seçti. E.Y. aynı bölgedeki 4 eve gece yatarken açık bırakılan pencereler ya da balkon kapılarından girdi. Elindeki makasla da uykuda olan kadınların iç çamaşırları ile geceliklerini kesip, okşayarak tacizde bulundu.

Bir kadının ziynet eşyaları ile paralarını da alan E.Y. son kurbanı uyanınca yakayı ele verdi. Kadınların şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tam 14 ayrı özel ekip kurarak gece yarısı sapığının peşine düştü.

Taciz kurbanı kadının verdiği eşgalden yola çıkan polis, E.Y.'yi geçtiğimiz akşam bir ağacın altında otururken buldu. 4 kadına aynı yöntemle tacizde bulunan E.Y.'nin ağacın altında yeni bir eve girmek için saatin ilerlemesini beklediği ortaya çıktı. E.Y. mağdur kadınlar tarafından da teşhis edildi.

KADINLARIN KORKULU RÜYASININ 21 OLAYI ÇIKTI
Kağıthane'de, gece girdiği evlerde kadınları taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 44 yaşındaki E.Y.’nin 12 kız çocuğu ve 8 kadını taciz ettiği bir kadına da tecavüzde bulunduğu ileri sürüldü. 7 mağdur kadın tarafından teşhis edilen E.Y.’nin parmak izi ve DNA örneklerinin, mağdurların evlerinden elde edilen parmak izi ile DNA örneklerine uyduğu öğrenildi. Aynı suçlardan dolayı 10 yıldır cezaevinde bulunan E.Y.’nin 30 yıl ceza almasına karşın denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye olduğu öğrenildi. E.Y.’nin biri tecavüz iki olayı da cezaevinden izinli çıktığı günlerde gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Kağıthane bölgesinde girdiği evlerde kadınları taciz ettiği, neşterle çamaşırlarını kestiği öne sürülen kişinin yakalanması için Gasp Büro Amirliği’nce çalışma başlatıldı. Mağdur kadınların verdiği eşkal doğrultusunda yapılan incelemede şüphelinin, cinsel istismar suçundan 10 yıl cezaevinde yatan E.Y. olduğunu belirlendi. Şüpheli E.Y.’nin 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunmasına karşın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanıp tahliye olduğu belirlendi. Bu kişinin yakalanması için kurulan özel ekibin sokak çalışmasıyla sonucu E.Y. Gülbağ’da yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan E.Y.’nin Kağıthane bölgesinde, birinci veya giriş kattaki evleri gündüz inceleyip takibe aldığı ve 05.00-06.00 saatleri arasında bu evlere girdiği ileri sürüldü. İçeride bulunan kadınları çocuk, yetişkin ayırt etmeden çamaşırlarını neşter ile kesip taciz ettiği iddia edildi. Şüphelinin tanınmamak için bölgedeki ara sokaklarda şapka ile dolaştığı ortaya çıkarıldı.

CEZAEVİNDEN İZNE ÇIKTIĞINDA BOŞ DURMAMIŞ

Sorgulamada, E.Y.’nin cezasının bir kısmını tamamlayanlara tanınan izin hakkından yararlanarak 2011 yılında cezaevinden izinli çıktığı ve bu sırada Y.Ç. isimli kadına tecavüz ettiğinin belirlendiği ileri sürüldü. Şüpheli E.Y.’nin yine cezaevinden izinli çıktığı 2012 Nisan ve Haziran aylarında da 3 taciz olayına karıştığının belirlendiği ileri sürüldü.
CEZAEVİNDEN ÇIKINCA MAĞDURLAR ARTTI

Şüpheli E.Y.’nin Temmuz ayında cezaevinden tahliye olduğu ve bundan sonra mağdurların sayısında artış olduğu ortaya çıktı.
Yedi mağdur kadın tarafından teşhis edilen E.Y.’nin parmak izi ve DNA örneklerinin, mağdurların evlerinden elde edilen parmak izi ile DNA örneklerine uyduğu öğrenildi. Mağdurların teşhisleri ve DNA ve parmak izi örneklerinin uyması sonucu E.Y.’nin biri tecavüz 21 olaya karıştı ortaya çıkarıldı. Bu mağdurların 12’sinin ise çocuk yaşta oldukları öğrenildi. Emniyette susma hakkını kullanarak ifade vermekten kaçınan E.Y., Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.