BKM'nin, 'Söyleyin de beraber gülelim!' sloganıyla üçüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlandığı 'İstanbul Komedi Festivali 2', 18 Kasım tarihleri arasında BKM Tiyatro, BKM Mutfak Çarşı, BKM Mutfak Uniq, Mall Of İstanbul MOİ Sahne, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Kadıköy Bahane Sahne ve Nişantaşı Üniversitesi sahnelerinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl festivalde sahne alacak şovlardan göze çarpanlar arasında; Yılmaz Erdoğan'nın yeni çıraklarıyla sahneye koyduğu 'Yılmaz Erdoğan ve Çok Güzel Hareketler Bunlar 2. Kuşak', 'Ata Demirer Gazinosu', Semaver Kumpanya tarafından kapalı gişe oynayan 'Cimri', "Deli Kadın" performansıyla Ayşen Gruda, 'Ahlat Ağacı' ve 'Ölümlü Dünya' filmlerindeki performansıyla dikkat çeken Doğu Demirkol, 'Okan Çabalar Show' ile Okan Çabalar,  'Bülent Beyin Hikayesi' ile Bülent Emrah Parlak, 'Yine Hamileyim' ile Alper Kul bulunuyor.

Televizyonun en sevilen çizgi kahramanlarından Kral Şakir, 'Uzayda Şamata' isimli ilk tiyatro oyunu ile prömiyer  yaparken, Ezo Sunal'ın hazırladığı 'Tekerleme Yarışı' ve 'Komik Kitaplar', BKM'nin kapalı gişe sahne şovu, 'Güldüy Güldüy Show', Işıl Kasapoğlu'nun yazıp yönettiği 'Nasreddin Hoca Kukla Tiyatrosu' performansları dikkat çekiyor.

Komedyen Jim Gaffigan ise Noble Ape Dünya Turnesi kapsamında, Çin, Japonya, İngiltere, Kanada, Paris, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İzlanda'dan sonra Kasım'da İstanbul Komedi Festivali kapanış gösterisi için geliyor.