Bölgedeki yatırım imkanlarının ele alındığı, toplantıya, Bursa'daki 13 OSB bünyesinde faaliyet gösteren SİAD'ların başkanları, 6 İslah OSB'nin yöneticileri, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan OSB SİAD'ları Platformu Sözcüsü ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş, aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiyi temsil eden Bursa'daki OSB'lerle ilgili konuların daha hızlı çözülmesi amacıyla bu platformun çok önemli olduğunu söyledi. Sanayiciler olarak Mustafakemalpaşa'yı çok önemsediklerini ve buradaki yatırım olanaklarının değerlendirilmesini istediklerini kaydeden Yedikardeş, "Özellikle İstanbul-İzmir otoyolunun tamamlanmasından sonra bölgenin cazibesi daha da artacaktır. Ancak Mustafakemalpaşa'nın kuzeyinden geçmesi planlanan otoyol projesinin, ilçenin güneyinden geçmesinin planlanması hem verimli toprakların durumu hem de bölgenin lojistik yapısı bakımından daha doğru bir karar olacaktır. Kuzey arter olarak öngörülen plan hatalıdır ve güney arter doğru projedir." dedi.

OSB'lerin gündemindeki diğer önemli konu olan sanayi bölgeleri adına kurulacak ortak santral projesini geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile paylaştıkları bilgisini de veren Yedikardeş, Bakan Yıldız'dan destek sözü aldıklarını söyledi. Bursa Organize Sanayi Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı ve Platform Sözcüsü Mustafa Barutçuoğlu da sanayideki haksız rekabetin önlenmesi ve dayanışmanın daha etkin sağlanması için platformun çok önemli olduğunu kaydetti.

"2012'DE HEDEFLER AŞILACAK"

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da ciddi ekonomik krizlerin yaşandığı dünya genelinde Türkiye'nin ekonomik alandaki istikrarlı yapısıyla çok önemli bir konumda olduğunu söyledi. 2011 yılı itibariyle işsizlik oranlarının yüzde 9,8'e gerilediğini ve ihracatta 135 milyar dolarla rekor kırıldığını hatırlatan Önder Matlı, "2012'de bu başarılarımızı daha da perçinlemek istiyoruz. 150 milyar dolar ihracat hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. 2012'de yüzde 4 büyüme oranıyla orta vadeli ayakları yere basan bir programı duyurduk ancak sanayinin içinden gelen biri olarak bu oranı ve hedefleri aşacağımızı umuyorum." diye konuştu.

Kurulması planlanan ortak santral ile ilgili olarak da, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak her türlü projenin yanında yer alacaklarını belirten Matlı, fırsatlar ve tehditlerin iyi analiz edilerek, potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bölgede kurulması gündemde olan Tarım OSB konusunda girişimlerini sürdürdüklerine işaret eden AK Parti Milletvekili Matlı, aynı zamanda Miras Hukuku ile ilgili tarih yazacak bir kanun çıkartma arifesinde olduklarını savundu.

OSB SİAD'ları başkan ve yöneticilerine hitap eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, emeğin ve üretimin önünün açılması için her türlü çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Kurtulan, ilçede OSB'nin kökleşmesi ve burada çalışacak insanların sosyal hayatlarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için belediye olarak çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Toplantıya ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa OSB Başkanı İbrahim Akdemir de mevcut 62 parselin 11'inde üretimlerin başladığını ve 13'ünde ise fabrika inşaatlarının sürdüğünü söyledi. Doğalgaz, elektrik, su, kanalizasyon ve her türlü altyapı yatırımlarının tamamlandığını hatırlatan Akdemir, 2000 metreküp/gün kapasiteli biyolojik arıtma tesisinin çalışmaya başladığını vurguladı. Bölgeye yeni yatırımcı beklediklerini dile getiren Akdemir, İstanbul-İzmir otoyolunun önümüzdeki dönemde bölgeyi daha cazip kılacağını ifade etti.