Sultançifliği'nde 11 yaşındaki Fırat'ın öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrılmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan üvey anne Ekatherine Ochkhikidze (27) ile cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen Viyola Ochkhikidze'nin (67) Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Adliyeye sevk edilen anne kızının çelişkili ifadeler verdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre; Gürcistan'da yaşayan Viyola Ochkhikidze, kızı Ekatherine henüz 5 yaşındayken eşi tarafından terk edildi. Annesinin tek başına büyüttüğü Ekatherine, Tiflis Teknik Üniversitesi Klasik Müzik Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2007 yılında çalışmak için İstanbul'a geldi. Bir süre çocuk bakıcılığı yapan Ekatherine Ochkhikidze, daha sonra bir lokantada bulaşık yıkamaya başladı. Ekatherine Ochkhikidze, bu sırada tanıştığı Necmi S. ile aynı evde kalmaya başladı. 2009 yılında kızının yanına gelen Viyola Ochkhikidze ise, kızının kalabalık bir evde yaşadığını görünce bir ev satın aldı. Uyruk problemi nedeniyle evi Necmi S.'nin üzerine yapan Viyola Ochkhikidze, ifadesinde şunları söyledi:

"Necmi, sürekli 'ev benim üzerime sizi kapıya koyarım' diyordu. Necmi'nin kötü davranışları, çocuğu da şımarttı. Fırat bizim sözümüzü dinlememeye başlamıştı.

Necmi çocuğu dışarıya çıkarmayın diyordu. Dışarıya çıkma konusu yüzünden evde tartışmalar yaşandı. Bağrışmaların ardından elime çekiç aldım. Çocuğa 'sen beni öldürmeden, ben seni öldüreceğim' dedim.

Kanepede yattığı sırada kafasına çekiçle 3-4 defa vurdum. Sesi kesildi. Banyoya götürdüm. Kapıyı kilitledim. Bu sırada kızım geldi. Kapıyı açmaya çalıştı, ben de kapıyı açmadım. Birkaç kere bıçakladım. Sonra parçaladım. Bebek arabasıyla götürdüm. Kızım da yardım etti."

Ekatherine Ochkhikidze (27) ise ifadesinde şunları söyledi:

"Zeytinburnu'ndaki bir lokantada bulaşıkçılık yaparken Necmi S. ile tanıştım. Necmi, 'boşandığım eşimden bir kızım var' dedi. Beraber yaşamaya karar verdik. Daha sonra oğlu olduğunu öğrendim. Dedesinin yanında yaşıyormuş. Onu da yanımıza aldık. 2009 Aralık ayında da bizim bir çocuğumuz oldu.

Fırat'la annemin arası iyi değildi. Bu yüzden Necmi, anneme küstü. Sonra bana da küstü. Olay günü annem uyanmış saat 07.00'de. Ben de 09.00'da uyandım. Eşim çıkarken Fırat uyandı. Banyoda kıyafetlerini giyip dışarıya çıkmak istedi. Ben de 'utanmıyor musun bu kirli kıyafetleri giyinmeye' dedim. O da 'utanmıyorum' dedi. Yarı çıplak halde çıkmaya çalıştı. Kapıyı kilitledim. Bağrışmalar yaşandı.

Olayı annem gördü, annem çocuğu göğsünden bıçakladı. Ben evden dışarıya çıktım. Yarım saat sonra geldim. Annem çocuğu bebek arabasına koymuş. Bebek arabasını çıkarmasına yardım ettim. Kan bulaşan halıyı yıkamaya çalıştım. Ona da 'Fırat senin arkandan dışarıya çıktım' dedim."

Olayla ilgili soruşturma sürerken, zanlılar Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.