Arp Sanat Derneğinin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının katkılarıyla ''Arp ile Her Telden!'' projesi kapsamında düzenlediği, Uluslararası İstanbul Arp Buluşması'nın ilki yarın başlayacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik, beş farklı arp geleneğini temsil eden dünyaca ünlü beş arp sanatçısını ağırlayacak.

İspanyol geleneğinin etkileyici sesi Arianna Savall, arpın etrafında toplanan müzisyen arkadaşlarıyla 2 Aralıkta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de sahne alacak.

İrlanda ezgilerinin güçlü arpisti Maire Ni Chathasaigh, 3 Aralıkta Çırağan Sarayı'nda, müziğin birbirini tamamlayan iki yaklaşımını, yorum ve doğaçlamayı, dolu dolu yaşadığını hissettiren performanslar veren arpist Helene Breschand 4 Aralıkta Borusan Müzikevi'nde sahne alacak.

Fransız arp ekolünün yaşayan efsanesi Isabelle Moretti 5 Aralıkta, yaşayan tüm erken dönem arpistlerinin ustası Andrew Lawrence-King de 7 Aralıkta Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Gösteri Salonu'nda konser verecek.

Sanatçılar, bilgilerini ve deneyimlerini düzenlenen ustalık kursları ve atölye çalışmalarıyla genç arp sanatçılarıyla paylaşacak.

Bu kapsamda Arianna Savall 1 Aralıkta, Maire Ni Chathasaigh 4 Aralıkta, Helene Breschand 5 Aralıkta, Isabelle Moretti 6 Aralıkta, Andrew Lawrence-King de 7 Aralıkta atölye çalışmalarına katılacak.