Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 'İstanbul, the Crossover' müzik festivali 18, 20, 21 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

İstanbul- Konuyla ilgili olarak 2010 İstanbul Kültür Başkenti Ajansında gerçekleştirilen basın toplantısına festivalin sanat danışmanlığı görevini üstlenen Serhan Bali, festivalin organizasyon komitesinden Kerim Boysan ve müzik yazarı Alexandra Ivanoff katıldı.

20. yüzyılın başlarında ilk örneklerini veren “klasik crossover” tarzı, klasik müziğin başyapıtlarının popüler hale gelmesi ve geniş kitleler tarafından sevilmesinde önemli bir rol oynadığını belirten festivalin sanat danışmanı Serhan Bali sözlerine şöyle devam etti:

"Günümüzde dünya çapında tanınan birçok ünlü sanatçının birbirinden çok farklı “crossover” müzik yorumları, bu tarzın giderek daha yaygın hale gelmesine yol açmış ve klasik müziğin “ciddi” örnekleri diğer müzik türleri kadar dinlenir hale gelmiştir."

Festivalin organizasyon komitesinden Kerim Boysan, daha önceleri 16 – 20 Ekim 2010 tarihleri arasında Aya İrini"de yapılması planlanan ve duyurulan, ancak hava şartları nedeniyle ertelenen Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali'nin yeni bir konseptle, Istanbul, the Crossover adı altında gerçekleştirileceğini belirtti. Boysan, “Apocalyptica, Emma Shaplin, Andrea Bocelli gibi bu tarzın birçok sanatçısı ülkemizde de tanınmakla birlikte, “Crossover” başlığı altında toplu bir konserler dizisi bugüne kadar organize edilmemişti.” diyerek festivalin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini müjdeledi.