Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, sokak ortasında bıçakla kovalanan Ş.Y. isimli bayan, benzin istasyonunda yakıt ikmali yapan polislere sığındı. Canını zor kurtaran kadının eski arkadaşı olduğu iddia edilen Ş.Ö., polisin biber gazı müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Yaşanan olayda işsizlik ve psikolojik sorunlar ön plana çıktı.

Yeşiltepe mevkiinde meydana gelen olayda, 11 yıldır birlikte yaşadıkları öğrenilen Ş.Y. ve Ş.Ö. çifti, Bahçelievler semtinde karşılaştı. Ş.Ö.'nün uzun süredir işsiz olması sebebiyle kendisini terk eden Ş.Y.’yi, çalıştığı iş yerine yakın bir bölgede yakalayan Ş.Ö., kısa süre yürüdükten sonra Ş.Y.’yi elinden kaçırdı. Benzin istasyonuna giren kadın, burada yakıt alan polislere sığındı. Polisler, araçtan inerek Ş.Ö.’nün elindeki bıçağı bırakmasını istedi. Bıçağı bırakmayan ve sağa sola rastgele bıçağını sallayan Ş.Ö., polisin biber gazıyla etkisiz hale getirildi. Olay, Kancalar Petrol'e ait güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Olaydan sonra ambulans ile Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ş.Y.'nin boğazında kesik olduğu ve 5 dikiş atıldığı öğrenildi.

Saldırıya uğrayan Ş.Y.'nin şikâyetçi olduğu Ş.Ö., kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi. Ş.Ö., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.