İşsizlik rakamlarının çok ciddi boyutlara ulaştığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Hükümet işsizlik konusunda çalışmıyor dersek yalan olur. Başbakan Erdoğan her işveren bir işçi alsın dedi. Ancak bu dinlenmedi. Çünkü ekonomiyi bilmiyor. İşveren işçiye ihtiyacı varsa alır işçiye ihtiyacı yoksa almaz." dedi.

Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, zaman zaman iktidarın icraatlarından övgüyle bahsetti. TBMM Genel Kurulu'nda 2011 Mali Yılı bütçe görüşmesinin ilk gününde, partisinin adına kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin gelir dağılımının dünyada ilk yüze dahi girmediğini iddia etti. CHP lideri, BM verilerinin gerçeği yansıttığını iddia ederken, Türkiye'nin, dünyanın kalkınmış 16. ülkesi verilerini hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Türkiye'deki işsizlik rakamlarının çok ciddi boyutlara vardığını, dolayısıyla işsizliğin en büyük sorun olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hükümet işsizlik konusunda çalışmıyor dersek yalan olur. Başbakan Erdoğan her işveren bir işçi alsın dedi. Ancak bu dinlenmedi. Çünkü ekonomiyi bilmiyor. İşveren işçiye ihtiyacı varsa alır işçiye ihtiyacı yoksa almaz."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın her üniversite mezununun iş bulma derdinin olmadığını söylediğini savunurken, "Bu doğru bir söz, ancak o zaman bu insanlar neden üniversiteye gidiyor. Üniversitede okuyan öğrenciler işsiz kalmak için mi okuyor. 2011 yılı bütçesinde işsizliğe yönelik bir tedbirin yok." görüşünü dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, iktidar kanadı adına konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Türkiye'nin IMF'in borçlarını ödediğini söylediğini, ancak ülkenin son 8 yılda tarihinde bu ölçüde borçlu hale gelmediğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "Türkiye tarihinde en büyük özelleştirme yapıldı. Buna karşın elde edilen gelir vatandaşa hiçbir şekilde yansımadı. Dünyada en yüksek faizi ödeyen ülke Türkiye'dir. Faizler gerçek anlamıyla indirilmedi." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, sıcak para konusunda yaptığı, "Siz sıcak parayı kontrol etmezseniz sıcak para sizi kontrol eder." uyarısını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sıcak para kontrol edilmez ise bu para yönetimleri kontrol eder. İyi de Sayın Başbakan sıcak sizi para kontrol ediyor. Hükümet sıcak para kontrolü için ne yaptı merak ediyoruz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, gittiği illerde sevgi ile karşılandığını, bunun doğal olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan gittiği ilde validen son 8 yılda icra dosyalarında neler oldu, onun da bir bilgisini alsın. İnanın bir insanın boyunu aşacaktır. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görsün." dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin küresel krizden fazlasıyla nasip aldığını ileri sürerek, "Dünyada yaşanan küresel krizde dünyanın en fakir ülkelerinde bile büyüme rakamları yüzde 4'ler dolayında gerçekleşti. Avrupa'da ise büyüme rakamları durma noktasına geldi. Buna karşın Türkiye'de ise insanlar intihar etti." yorumunu yaptı.