Aydın Belediyesi tarafından işe alınacak 14"ü özürlü 13'ü de eski hükümlü kadrosu olmak üzere 27 işçi kadrosu için yüzlerce kişi başvurdu.
Aydın Belediyesi'nin değişik birimlerinde çalıştırılmak üzere 18 yaşından 50 yaşına kadar yüzlerce işsiz özürlü ve eski hükümlü Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkan Yardımcıları Tahsin Tonay, Mehmet Gür, İlhan Erdemir, Aydın Sakatlar Derneği Başkanı Sevgi Dinçer ve Aydın Belediyesi Personel Müdürü Kenan Hıdıroğlu"ndan oluşan komisyon heyetinin sorularını cevaplandırdı. Tekerlekli sandalyeleri ile gelen bazı özürlü işsizlere yakınları yardımcı olurken, işsizlerin tamamı başarılı olacaklarına heyeti inandırmaya çalıştı. Sabah saatlerinde başlayan mülakat sınavlarını önce özürlü adaylar kabul edildi. Eğitim durumlarına göre tet tek sırasıyla komisyonun üyelerinin önüne çıkan adaylar, yöneltilen sorular karşısında ter döktü. Öğle saatlerine kadar 14 özürlü kadrosu için müracaatta bulunan 42 adayın sözlü mülakatları tamamlandı. Öğleden sonra ise 13 eski hükümlü kadrosu için internetten başvuru yaparak mülakat sınavına katılmaya hak kazanan 65 eski hükümlünün komisyon üyeleri tarafından değerlendirileceği öğrenildi.
Sınava giren Rahmi Beşcan, işsizlik nedeniyle bugüne kadar evlenemediğini belirterek işe alınması halinde bekarlığa veda edeceğini söyledi. İş umuduyla Ankara"dan Aydın"a geldiğini açıklayan Beşcan, “Ankara"dan geliyorum. Aydın Belediyesi"nin açtığı özürlü kadrosundan yararlanmak için buraya geldim. Daha önce sınava başvurmuştum. Sınavı kazandım bugün buraya mülakat sınavı için geldim. Ben 12 özürlü kadrosu için 24 kişinin çağırılacağını biliyordum fakat bugün burada 40-45 kişinin çağırıldığını gördüm. Daha önce özel şirketlerde özürlü kadrosunda görev yaptım. Bu işe çok ihtiyacım var. Şuan da nişanlıyım. Eğer Aydın Belediyesi"nde işe alınırsam evlenmeyi düşünüyorum” dedi.
İş umuduyla Aydın"a gelen ve aynı zamanda Az Görenler Futbol Milli Takımının formasını giyen Yusuf Çakal ise, “Sınava başvurdum ve kazandım. Mülakatta baya iyi geçti. Hayatla ilgili şeyler sordular. Her mülakatta olduğu gibi sonuç Cuma günü belli olacak. Ben futbolcuyum. Az Görenler Futbol Milli Takımında oynuyorum. Aynı zamanda Karşıyakaspor Kulübü"nün oyuncusuyum. Şuanda önümüzdeki günlerde Malatya ilinde yapılacak olan Az Görenler Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyorum. Hazırlıları tamamladıktan sonra takımınla birlikte şampiyonaya katılmak üzere Malatya"ya gideceğim. Eğer Aydın Belediyesi"nde işe alınırsam çok mutlu olacağım. Hayatımı sürdürebilmek için devamlı bir işe ihtiyacım var” diye konuştu.
Gaziantep, Erzurum, Adana ve Balıkesir gibi Türkiye"nin değişik birçok bölgesinden iş umudu için Aydın"a gelen toplam 107 aday arasından sadece üç kişinin Aydınlı olduğu belirtildi. Mülakat sonuçlarının önümüzdeki Cuma günü açıklanacağı ve kazanan adayların kısa süre sonra Aydın Belediyesindeki görevlerine başlayacakları kaydedildi.