Alınan bilgiye göre, MEB Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü ile İŞKUR arasında turizm işletmelerinin işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla bu eğitim-öğretim yılından itibaren 3 yıl süreyle geçerli olmak üzere işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol gereğince, işsiz gençler için meslek edinme, meslek değiştirme, mesleğinde gelişme ve uyum kursları düzenlenecek. Turizm eğitim merkezleri ile ticaret ve turizm öğretim okullarında açılacak kurslara 15 yaşını doldurmuş işsizler başvurabilecek.

Kurslarda uygulanacak sertifika programları gelecek hafta başlayacak ve Nisan ayının ikinci haftasında sona erecek. Programlar teorik ve uygulamalı olacak. Günde 8 saat ve toplam 6 ay sürecek programlar sonunda kursiyerler ayrıca 4 ay da staj yapacaklar.

Kurslardan mezun olacak kursiyerlerin yapmaları gereken 4 aylık staj, bu kursiyerlerin istihdam edilecekleri işyerlerinde mesleğinde çalıştıkları süre olarak da değerlendirilerek işlem yapılabilecek.
Kursiyerlerin kurs başlamadan önce Türkiye İş Kurumu il ya da şube müdürlüklerine ''işsiz'' olarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Mezun kursiyerlerin istihdamı amacıyla İŞKUR il müdürlükleri ile il milli eğitim müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla hangi kursiyerlerin hangi işyerlerine yerleştirilecekleri konusunda planlama yapılacak.
İl yönetimleri, turizm eğitim merkezlerindeki yatılı ve gündüzlü kapasitenin tamamının kullanımıyla ilgili gerekli tedbirleri alacak./sabah