İŞ aramak için geldiği Muğla"nın Bodrum İlçesi"nde aradığını bulamayan 26 yaşındaki Can Baz, “Açım açım, işsizim” diye bağırdıktan sonra üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Dolmuş şoförlerinin yangın söndürme tüpüyle müdahale ettiği Hataylı işsiz genç hastaneye kaldırıldı, ancak hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

Bodrum"un Çarşı Mahallesi"ndeki Garajaltı Kavşağı"na 30 Ağustos Pazar günü saat 19.30 sıralarında elinde benzin dolu bidon ve eşyalarının bulunduğu küçük valizle gelen Can Baz, “İşsizim işsiz, açım aç” diye bağırmaya başladı. Kavşakta bulunan bir trafik polisi ile esnafın müdahale ederek, “Gel karnını doyuralım, üzerine benzini dökmekten vazgeç, para da verelim memleketine gönderelim” uyarılarını dinlemeyen ve cinnet getirdiği belirtilen Hataylı genç, yaklaşık üç litre benzini üzerine döktükten sonra çakmağı bir anda çakıp alevler içinde kaldı. Yerli yabancı turistlerin şaşkın bakışları arasında elbiseleri tutuşan ve alev alev yanan gence ilk müdahaleyi Torba Dolmuş Durağı"ndaki şoförler yaptı. Şoförlerin yangın söndürme tüpüyle üzerine köpük sıktığı Can Baz, çağırılan ambulansla ağır yaralı olarak Bodrum Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Daha önce garsonluk yaptığı öğrenilen işsiz genç, Denizli Devlet Hastanesi"ne sevk edildi.


OLAYI GÖREN TEZGAHTAR ANLATTI
Kavşaktaki bir mağazada tezgahtarlık yapan ve olaya tanık olan 25 yaşındaki İnan Avan şunları anlattı: “Olay anında büyük şok yaşadım. "İşsizim, işsiz, açım, aç kaldım" diye defalarca bağırınca irkildim. Daha sonra yavaş yavaş benzini üzerine döktükten sonra polislerin ve esnafın ikna çabalarına da yanıt vermedi. Çakmağı yaktığı an alevler vücudunu sardı, elbiselerinin ardından vücudunun büyük bir bölümü tamamen yanmıştı. Herkes büyük şok yaşadı. Ben de şoförlerle birlikte yangın tüpünü kapıp müdahale ettim. Sonra da fotoğraflarını çekebildim.” Başlatılan soruşturma kapsamında Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü"nce üç tanığın ifadesine başvurulurken, olay "işsizlikten ve aç kalmaktan dolayı cinnet getiren Can Baz isimli gencin intihara teşebbüs ettiği" şeklinde kayıtlara geçti.

Yaklaşık 1 ay önce Bodrum"a geldiği belirtilen gencin vücudunun yüzde 90'ında 2'nci ve 3'üncü derece yanık bulunduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. / DHA