‘İşsiz çok, başvuran yok’ diyen Altunkurt; “Bölgemizdeki kurum ve işyerlerimizin bizden talebi olan 5 bin vasıflı eleman ihtiyacına karşılık son üç yılda sadece bin 95 kursiyere eğitim verdik. Kurumumuzdan talep edilen 250 kişiye rağmen açtığımız kaynakçılık ve tornacılık kursuna ise sadece 7 başvuru olduğu için kursu açamadık” dedi.
Altunkurt yaptığı açıklamada; "Yoğunlukla TOBB, Erkek Teknik Okullar Müdürlüğü, İŞKUR, ilçe ve illerdeki Sanayi Odaları ve Ticaret Odaları ile ortaklaşa düzenlediğimiz kurslarla mükelleflerin ihtiyaçları doğrultusunda yüzde 100 istihdam garantili kurslar düzenliyoruz. özellikle Türkiye ve dünyanın en büyük ticari soğutma fabrikalarından olan Uğur Soğutmanın bizden talep ettiği 250 kaynakçı ve tornacı talebini karşılayamadık. Bunun sebebi de İŞKUR, Nazilli Ticaret Odası ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açtığımız kursa, sık sık duyuru yapmamıza rağmen sadece 7 kişi başvuruda bulundu. Kurs açmamız için en az 25 kursiyer gerekiyor. Biz 10 kişiyle dahi açmayı umarken 7 başvuru olunca kursu açamadık. Bu şekilde olunca kurs için başvuran arkadaşlarımız doğrudan Uğur Soğutma tarafından işe alındı. Torna ve kaynakçılığı orada çalışırken öğrenecekler. Biz isteriz ki bu arkadaşlarımız kurs görerek sertifika alsınlar ve vasıflı olarak çalışmaya başlasınlar."
“KIŞ DÖNEMİNDE İŞSİZLİK PATLAMA YAPIYOR”
Yaz döneminde işsizlik oranının düştüğünü kışın ise patlama yaşandığını ifade Altunkurt; "Aydın'da Nisan-Eylül ayları arasında işsizliğin son derece düşük olduğunu ifade eden Altunkurt; "Bu iki ay arasında kalan zamanda tarım ve sezonluk turizm işletmelerinin ihtiyacı olduğu için işsizlik en düşük seviyede yer alıyor. Biz bu dönemde kursiyer bulamıyoruz. Ama kış döneminde kursiyer sayısı artıyor. Bununla birlikte işsiz oranında da patlama oluyor. Kurumumuzda şu an kayıtlı işyeri sayısı bin 676, çalışan sayıları da 10 bin 097. 2011 yılı sonunda da kayıtlı işgücü sayımız toplam 5 bin 656. Ayrıca 370 özürlü ve 34 eski hükümlü kaydımız var. Ayrıca özel sektörün talebi olan 767 kişiye karşılık 615 kişi alınabilmiştir. Toplum Yararına Çalışma Programı dâhilinde de 393 kişi çalıştırılmıştır" dedi.