Olay, ülkenin Karadeniz kıyı şeridinde yer alan Burgaz kenti havalimanında meydana geldi. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre havalimanında İsrail'den gelen gençleri taşıyan bir otobüste patlama yaşandı. Otobüste çıkan yangın iki otobüse daha sıçradı. Patlamada en az 6 kişi hayatını kaybederken en az 32 kişi de yaralandı. Açıklamada ölenlerin kimliklerinin ve hangi ülke vatandaşı olduklarının tam olarak bilinmediği kaydedildi. İncelemelerde bulunmak üzere Bulgaristan Devlet Başkanı Rosen Plevneliev olay yerine hareket etti.

'Uçaktan indikten sonra'

Otobüste bulunanlardan Gal Malka İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada "Henüz yerimize oturmuştuk ki birkaç saniye sonra çok gürültülü bir patlama duyduk. Tüm otobüs alevler içinde kaldı" dedi. Gal Malka patlamanın otobüsün hemen önünde gerçekleştiğini belirtti. Bir başka görgü tanığı ise ölü sayısının 7 olduğunu belirterek "Çok korkunçtu insanlar pencerelerden dışarı atladı" diye konuştu.



Netanyahu İran'ı suçladı

Olaydan sonra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bir açıklama yaparak "Tüm işaretler İran'ı gösteriyor. Son birkaç ay içinde Tayland, Hindistan, Gürcistan, Kenya, Kıbrıs ve başka birçok yerde İran'ın İsraillilere saldırmak için girişimlerde bulunduğunu gördük. İsrail, İran terörüne karşı güçlü bir yanıt verecektir" dedi.

ABD ve Fransa saldırıyı kınadıklarını açıkladı.