İstanbul’da oynanacak olan Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv karşılaşmasının çok güvenli olmayacağını belirten futbolcu, ancak kendisinin gitmesi durumunda hiçbir sorun yaşamayacağı ifade etti.
 
Balili, “Türkiye’de güvenlik her zaman önemli bir rol oynuyor. Maalesef Maccabi Tel Aviv’in oynayacağı bu maç öncesinde de yaşananlar olumlu değil. Şu an İstanbul’daki durum güvenli değil. Ama ben şimdi gidecek olsam, gider oynarım. Bundan rahatsızlık duymam. Umarım maç barış içerisinde geçer ve güvenlik güçlerine iş düşmez” dedi.
 
İsrailli olmasından dolayı yıllarca Türkiye’de hakaretlere maruz kaldığını ifade eden Balili, “Türkiye’de kötü zamanlar da geçirdim. Deplasmanlarda bana çok küfredildi. Filistin bayrağı sallayıp İsrail aleyhine tezahüratlarda bulunuldu. Ama ben futbolcu olarak işime odaklanıp sahadaki oyunuma baktım” diye konuştu.
 
Kılıç: Maç öngörülen tarih ve yerde icra edilecek
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv maçı öngörülen tarih ve yerde icra edilecektir” dedi. Basın toplantısında konuşan Kılıç, maçın tarafsız sahada oynanmasının seslendirildiğini belirterek, “Bu konuda en küçük haklı talep söz konusu değildir. İstanbul medeniyetler beşiğidir. Türkiye ile İsrail ile muhtelif konularda sıkıntılar yaşanmaktadır, ancak bu maçın oynanmamasını gerektiren bir durum değildir” diye konuştu.
 
Bakan Kılıç, İsrail ile Türkiye halkı arasında herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığına dikkat çekerek, “İsrail ekibi, Beşiktaş ile en rahat şekilde maçını oynayacak ve geri dönecektir. Maç üzerinden Türk milletine haksızlık söz konusudur. Özel güvenlik istemeleri söz konusu değildir. Bu talep hoş karşılanmaz. Maçın 15 Eylül tarihinde oynanması, bu tarihte de Filistin Devleti’nin kurulmuş olması tamamen tesadüftür. Bu tarihte başka etkinlikler de söz konusu olabilir. Bu konuda ayrıca sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. Maçla ilgili söz sahibi UEFA ve FIFA’dır” dedi.
 
Taraftarlara da çağrıda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Taraftarlar hassasiyeti bilmektedir. Beşiktaş taraftarı da bu konuda hassastır” ifadelerini kullandı.