Tahran yönetimi, Profesör Mesud Ali Muhammedi'nin ölümüyle ilgili İsrail ve ABD'yi sorumlu tutmuş ancak her iki ülkeden de yalanlama gelmişti. Muhammedi'nin Ulusalararası Atom Enerjisi Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren, İsrail, Mısır, Ürdün ve Filistin'den bilimadamlarının yer aldığı SESAM'da (Ortadoğu'da deneysel uygulama ve araştırmalar merkezi) İsrailli profesörlerle çalıştığı ortaya çıktı. Ancak İsrailli profesörler Muhammed'iyle aynı merkezde faaliyet yürüttüklerini ama asla yanyana gelmediklerini iddia etti.

İNGİLTERE'YLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER KESİLECEK Mİ

İran Meclisi ise dün tarihi bir konuyu görüşmeye başladı. Tahran yönetimi İngiltere ile diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesini görüşüyor. Meclisin, İngiltere ile ilişkiler kesme kararı alması durumunda Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad başkanlığındaki hükümetten söz konusu kararı uygulaması talep edilecek.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, "Bir süre önceki açıklamasında İngiltere ile ilişkilerin kesilmesinin şimdilik gündemde olmadığını" söylemişti./yeni şafak