TÜRKİYE ve İsrail arasında Mavi Marmara krizi nedeni ile giderek tırmanan krizin Beşiktaş’ın, İstanbul’da 15 Eylül’de İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı ile oynayacağı Avrupa Ligi maçını etkilememesi ve burada yaşanabilecek her türlü provokasyonun önüne geçilmesi amacı ile hükümet harekete geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hürriyet aracılığı ile başta UEFA ve İsrail ile ile uluslararası kamuoyuna, “Maçın konukseverlik içinde oynanacağı” garantisini verdi. Kılıç, şunları söyledi: “Maccabi takımı da Beşiktaş ile olan müsabakasını en olağan koşullarda, en üst düzey konuk konukseverlik içinde oynayacak. İsrail takımı ve taraftarları da güvenli bir şekilde ülkelerine döneceklerdir.
 
Diplomatik zemindeki bu gerginlik, Beşiktaş- Maccabi Tel Aviv takımları arasında oynanacak maç noktasında en küçük bir sorun oluşturmayacaktır. Bu maç vesilesi ile ülkemize gelecek olanlar misafirimizdir ve Türk misafirperverliğinin en eşsiz örnekleri ile topraklarımızda ağırlanıp ülkelerine uğurlanacaktır. Türk halkının, İsrail halkına karşı, Türk devletinin de İsrail devletine karşı en ufak bir husumeti söz konusu değildir. Karşılaşma her şeyden önce uluslararası bir müsabakadır. Bu maçta İsrail takımına ve taraftarlarına yönelik güvenlik kaygısı olanlar tamamen abesle iştigal etmektedirler. Türk insanı hoşgörüsünü, konukseverliğini, insan sevgisini sadece son 100 yılda değil, 500 yıldır ortaya koyan bir millettir. Bugüne kadar İstanbul hiçbir takım için kâbusa dönüşmemiştir.
 
Tarafsız saha talebi
 
Birleşmiş Milletler’in Mavi Marmara raporu nedeniyle Türkiye- İsrail ilişkilerinde yaşanan gerginlik, son olarak havaalanlarında yolculara yaşatılan eziyet ile tırmanmıştı. Bu nedenle İsrail’de bazı çevrelerde, UEFA’nın maçı tarafsız sahaya alması gerektiği talebi dile getirilmişti.
 
 
hürriyet