İsrail medyasının Sudanlı yerel medyaya dayandırdığı habere göre, İsrail saldırısında 6 jeep imha edilirken, olayda 4 kişi hayatını kaybetti. Habere göre saldırı Sudan-Mısır arasındaki tartışmalı Halaib üçgeninde gerçekleştirildi.

Ancak Sudan ordu sözcüsü Albay Sawarmi Halid Saad, hava sahalarının bu tür bir saldırı ile ihlal edildiğine dair kendilerinde bir bilgi bulunmadığını açıkladı. Londra'da yayınlanan Darul Hayat gazetesi ise konuyla ilgili olarak çok farklı bilgilerin bulunduğunu, Kızıldeniz bölge valisinin halktan İsrail savaş uçaklarının bazı saldırılar gerçekleştirdiğine dair pek çok duyum aldıklarını söylediğini yazdı.

Bazı yerel medya haberlerinde İsrail savaş helikopterlerinin Sudan'a ait Kızıldeniz'deki bir adaya indiği de öne sürülüyor. 2009 yılında da İsrail Hamas'a silah taşıdığını öne sürdüğü 23 kamyonluk bir konvoyu yine Sudan'da vurmuştu.

Bu ve benzeri iddialar konusunda İsrail resmi açıklama yapmaktan kaçınıyor. 2009 yılındaki saldırı ile ilgili olarak Mısır basınında da çıkan haberlerde İsrail savaş uçaklarının Kızıldeniz üzerinde alçaktan uçarak saldırı gerçekleştirdiği öne sürülmüştü.