Mavi Marmara’nın Gazze filosundan çekilmesiyle Türkiye-İsrail ilişkileri tartışılmaya devam ediyor. İsrail gazetesi Haaretz, İsrail ve Türk yetkililerin iki ülke arasındaki diplomatik krizleri çözmeye çalışmak için gizli toplantılar düzenlediklerini öne sürdü. 

İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz, İsrail’den üst düzey bir yetkilinin, iki ülke arasındaki diplomatik krizleri çözmeye çalışmak için İsrail ve Türk yetkililerin gizli toplantılar düzenlediklerini öne sürdüğünü belirterek görüşmeleri ABD’nin de desteklediğini savundu. 

Gazete, Birleşmiş Milletler Soruşturma Kurulu’ndaki İsrail temsilcisi Yosef Ciechanover ve Türk temsilcisi Özdem Sanberk arasında da geçen yıl Gazze filosu krizi ile ilgili görüşmeler yapıldığına dikkat çekerek, aylarca BM komitesinde çalışan iki temsilcinin, İsrail ve Türkiye arasında mesaj iletmek ve krizi sonlandırmak için çalıştığını vurguladı. 

"ABD GAZZE FİLOSUNU ENGELLEMEK İÇİN TÜRKİYE İLE KONUŞTU" 
Haberde ayrıca, ABD'li bir yetkilinin üst düzey bir Türk yetkili ile bu ay sonunda yola çıkacağı düşünülen ikinci Gazze filosunu engellemek ve İsrail ile ilişkileri geliştirmek için konuştuğu yorumu yapıldı. Bu bağlamda şöyle devam edildi: 

“ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile Cumartesi günü konuştu ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Mavi Marmara gemisinin ikinci filoya katılmamasını açıklamasından duyduğu memnuniyeti vurguladı.”(anka)