Filistin ile İsrail arasında 12 Haziran'dan bu yana yaşanan gerginliğin önüne geçilememesi nedeniyle Gazze'de 3'üncü intifada endişesi arttı. İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne karşı günlerdir süren operasyonlarını dün denizden ve havadan artırdı. İsrail ordu sözcüsü, "Koruyucu Sınır" ismini verdikleri operasyonlarında kara harekatının da masada olduğunu bildirdi. Gazze Şeridi'nin 40 kilometrelik çevresine yüzlerce İsrail askeri yerleştirildi. 40 bin yedek asker de, göreve çağrıldı. Gazze'de pazartesi gecesi 50 hedefe düzenlenen hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 20 kişi yaralandı. Dünkü saldırılarda 7 kişi yaşamını yitirdi. İsrail'in güvenlik kabinesinden de "acımasızca uzun bir saldırı" kararı çıktı. Başbakan Binyamin Netanyahu askeri operasyonların uzun süreceğini söyledi. İsrail'in son iki günde düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 20'ye, yaralı sayısı 98'e yükseldi. 

'İNTİKAM' SÖZÜ VERDİLER 
İsrail askerleri, Batı Şeria'da İslami Cihat Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan'ı gözaltına aldı. Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları ise "İsrail korkunç bir bedel ödeyecek" açıklamasıyla "intikam" sözü verdi. Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik roket saldırılarının devam ettiği kaydedildi. Filistinli gruplar, roket saldırılarını 12 Haziran'da 3 Yahudi gencin kaçırılmasından sonra tutuklanan 500'den fazla Filistinli için yaptıklarını söylüyor. Tel Aviv 3 İsrailli gencin öldürülmesinden Hamas'ı sorumlu tutuyor. Geçtiğimiz çarşamba günü evinin önünden kaçırılıp diri diri yakılan Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr'ı öldürdüklerini 3 İsrailli önceki gün itiraf etmişti. 

TÜRK İYE'DEN SERT UYARI 
Türk Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik toplu cezalandırma yöntemiyle sürdürdüğü saldırılarını derhal sonlandırmasını istedi. Bu arada İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), hava, deniz ve karadan saldırı altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce Filistinli'ye sıcak iftar yemeği dağıttı. 

HAMAS'TAN ROKET SALDIRISI
Hamas, "Siyonist taarruz" olarak nitelendirdiği İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına dün gece bir dizi roket saldırısı ile yanıt verdi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'den, İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Kudüs'e dörder M 75 tipi, Aşdod'a ise 38 Grad tipi füzeyle saldırı düzenlediğini duyurdu. Birkaç dakika içinde 20 kadar roket atıldığı, bu roketlerden dördünün Demir Kubbe ile imha edildiği kaydedildi.