Verilen ilk bilgilere göre, olay, Kudüs'ün dışındaki Filistin mahallelerinden İsaviyye'de meydana geldi. El Halil'den olduğu bildirilen 38 yaşındaki Filistinlinin Kudüs'e gizlice girmek istediği sırada öldürüldüğü belirtildi.

Filistinlinin 6 çocuk babası olduğu da kaydedildi.

İsrail Ordu Radyosu, Filistinli şahsın İsaviyye'deki sınır çitlerinden İsrail tarafına atladığını, bu sırada kendisini yakalayan sınır polisi ile aralarında bir arbede yaşandığını aktardı. Polis de, Filistinlinin sınır polisinin silahını almaya çalıştığını ve aralarında çıkan arbede sırasında vurulduğunu belirtti.

Filistinli ile beraber güvenlik çitinden Kudüs tarafına geçmek isteyen 6-7 kişilik bir grubun bulunduğu, bu kişiler arasında ölen Filistinlinin kardeşinin de yer aldığı, ancak olay yerinden kaçtığı ve kardeşinin ölümünden haberdar olmadığı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Doğu Kudüs'ün Silvan mahallesinde bir Filistinli, mahallede yaşayan aşırı Yahudi yerleşimci ailelerin korumalarınca öldürülmüştü. Filistinlinin öldürülmesi başta Silvan olmak üzere Doğu Kudüs'ün bazı mahallelerinde infiale yol açmış ve Filistinli gençlerle İsrail polisleri arasında olaylar çıkmıştı.

A.A.