2011"de üretilmeye başlanacak Renault"nun ilk elektrikli aracı, İsrail-Türkiye arasında kilit rol oynayacak. Oyak Renault Genel Müdürü Tunalıoğlu, İsrail krizinin ihracatı olumsuz etkilemeyeceğini belirterek, “Elektrikli Fluence"ın en büyük pazarı İsrail. İsrail"e ilk etapta 10 bin adet araç satacağız” dedi

İsrail ile gerilen ilişkiler, Türk otomotiv sektörünün en yeni ürünüyle yumuşayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın “One minute” çıkışıyla başlayan, dizi ve tatbikat kriziyle tırmanan ve turizmden Türk kahvesine kadar uzanan boykot krizini, Türk malı otomobil delecek. Oyak Renault"nun Bursa fabrikasında üretilecek Türkiye"nin ilk elektrikli otomobili, iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle İsrail"e olan ihracatı yüzde 60 oranında daralan Türk otomotiv sektörüne açılım sağlayacak. “Made in Turkey” damgalı elektrikli Fluence"ın en büyük pazarı İsrail olacak.

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, İsrail"le olan gerginlik nedeniyle elektrikli Fluence"ın ihracatında bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağına dair tedirginliğe açıklık getirdi. Tunalıoğlu, bir dizi krizi yüzünden otomobil ihracatının sekteye uğramayacağını belirterek, “Bursa"da biz merkeze yani Renault"ya satıyoruz. Onlar da 80 ülkeye aracı pazarlıyor. İsrail de elektrikli Fluence için en büyük alıcı konumunda. İlk olarak İsrail"e ihraç edeceğiz” dedi.

Tunalıoğlu"nun açıklamalarıyla, Frankfurt Otomobil Fuarı"nda Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan"ın duyurduğu ancak henüz Renault tarafından resmi olarak açıklanmayan elektrikli Fluence projesinin sır perdesi de aralanmış oldu. Tunalıoğlu, 50 milyon euroluk proje için düğmeye bastıklarını belirterek, “Elektrikli Fluence"ı fişe taktık. Çok yakın bir sürede proje resmi olarak açıklanacak” değerlendirmesini yaptı. Oyak Renault Genel Müdürü, daha önce planlandığı gibi elektrikli aracın 2011 yılında üretilmeye başlanacağını ve İsrail"in 10 bin adet sipariş verdiğini sözlerine ekledi. Renault Başkan Yardımcısı Stephen Norman da elektrikli Fluence"la ilgili tartışmalara son noktayı koyarak, üretim kararının Oyak ile Renault"nun ortaklıklar nın 40. yıl olan 12 Kasım"da duyurulacağını söyledi.

Fluence"ın sadece Türkiye"de üretildiğini hatırlatan Stephen Norman, “Altyapı tamamen hazır. Elektrikli Fluence"ın Bursa"da üretilmesi de normal bir süreç” diye konuştu.

Toyota Kardak krizinden etkilenmişti

Siyasİ ilişkiler her dönem ticari ilişkileri de etkiliyor. Örneğin Kardak krizi sırasında Yunanistan Toyota"nın Adapazarı fabrikasında üretilen Corolla"yı Türk malı olduğu gerekçesiyle Yunanistan satın almamıştı. Daha sonra ilişkilerin yumuşamasıyla birlikte “Made in Turkey” damgalı Toyota Corolla"lar komşuya ihraç edilmeye başlandı.

Dünya Fluence"ı İzmir"de test edecek

BugÜne kadar 520 bin adet üretilen Megane Sedan"ın yerine geçen Fluence"ın dünya test sürüşleri İzmir"de yapılıyor. Dünya lansmanına 25 ülkeden 525 basın mensubu katılacak.

37 bin 900 TL"ye Kasım"da satışta

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Fluence"ın özellikleriyle statü otomobili haline geleceğini belirterek, “2003"ten bu yana Megane Sedan"dan 143 bin adet sattık. Artık Megane II Sedan olmayacak. Yeni Fluence modelimiz, Megane Sedan"ın meyvelerini toplayacak ve üst segmentten de kendine önemli müşteri kazanacak. Kasım ayında dünyada ilk kez Türkiye"de satışa sunulacak. Aracın fiyatı 37 bin 900 TL"den başlıyor” dedi. Fluence, Türkiye"de 85 beygir ve 105 beygir güçlerinde 2 adet Eco imzalı 1.5 dizel motor ile 110 beygir gücünde 1.6 litre benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Benzinli motor seçeneğinde 4 ileri otomatik şanzıman da bulunuyor.

80 ülkeye ihraç edilecek Bursalı Fluence krizde nefesimizin kesilmediğini gösterdi

Oyak Renault"nun Bursa fabrikasında üretilen ve bugüne kadar 520 bin adetlik satışa ulaşan Megane Sedan, 110 milyon euro yatırımla yenilenerek "Fluence" (akıcı) adıyla İzmir"den dünya yollarına çıktı. Fluence, dünyada Renault markasıyla sadece Türkiye"de üretilecek.

Renault"nun Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stephen Norman, İzmir"de gerçekleşen uluslararası test sürüşünde Fluence"ın 40 yıllık Renault-Oyak ortaklığının yarattığı en önemli ürün olduğunu söyledi. Norman, yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olacak aracın yüzde 80"inin 80 ülkeye Bursa"dan ihraç edileceğini belirterek, “Fluence krizde nefesimizin kesilmediğini gösteriyor” dedi. Norman, Fluence"in tüm dünyada yayınlanacak reklam kampanyasının da Renault tarihinde ilk defa Türkiye"de yapıldığını belirtti.

Ortadoğu"yu fethedecek

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ise Ekim başında üretimine başlanan Fluence ile Megane Sedan"ın satış başarısını aşacaklarını belirterek, “Bu yıl 10 bin adetlik üretim hedefliyoruz. 2010"da yeni ihraç pazarlarıyla 100 bin adedi bulacağız. Fluence ile sedan pazarlarının dışına çıkacağız. Özellikle yeni modelle Almanya ve İspanya"da iddialı olacağız. Almanya"da özellikle spor versiyona talep fazla. Batı Avrupa dışında Megane Sedan"ın satıldığı pazarlardan farklı olarak ilk kez Ortadoğu ülkelerine (Lübnan, Katar, Umman) Meksika, Brezilya, Venezüela, İngiltere, Tayvan ve Avustralya"ya ihraç edeceğiz” diye konuştu.

Megane HB de Bursa"da üretilecek

Oyak Renault, Bursa"da üretilen modellere bir yenisini daha ekleyecek. Symbol, Fluence, Clio 3, Clio Grand Tour modellerini üreten şirket, 2010 yılından itibaren yeni Megane Hatchback"i de üretmeye hazırlanıyor. Tarık Tunalıoğlu, “360 bin adetlik kapasitemizi doldurmak için yeni modellere ihtiyacımız var. Ağırlıklı olarak iç pazar için Megane HB"i Bursa"da üreteceğiz. İlk etapta 30 bin adet üretim olur” dedi.

İhracatın yarısı Oyak Renault"dan

Oyak Renault"nun Bursa tesisleri 360 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine sahip. Şirket, dakikada 1 otomobil üretiyor. Türkiye"de üretilen ve ihraç edilen 2 otomobilden 1"i, satılan 6 otomobilden 1"i Bursa"da Oyak Renault tesislerinde üretiliyor./vatan