Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine bu sabah roket saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Yerel televizyon kanalları, iki roketin Kiryat Şimona yakınlarına düştüğünü duyururken, Lübnan'daki görgü tanıkları da sınırda en az 3 patlama duyduklarını belirttiler.

Olayda ilk bilgilere göre can kaybı olmadığı bildirildi.

Lübnan topraklarından geçen perşembe günü de İsrail'e roket saldırısı düzenlenmiş, bu gelişme ikinci bir cephenin açılabileceği olasılığını gündeme getirmişti.

İki yıl önce İsrail ile çatışmaya giren Hizbullah bu saldırıyla ilgisi olmadığını açıklamış, saldırının Lübnan'daki bazı küçük Filistinli gruplar tarafından düzenlemiş olması ihtimali üzerinde durulmuştu. Roket saldırısı, Lübnan hükümetince de kınanmıştı.

İSRAİL, LÜBNAN'I BOMBALIYOR

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyini bombalıyor.

İsrail, Lübnan'ın güneyinden fırlatılan roketlerin ardından bu bölgeyi bombalamaya başladı.

Lübnan topraklarından fırlatılan 3 roket, İsrail'e düştü. İsrail polisi, roketlerin boş alana düştüğünü belirtti. Ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu bölgedeki İsraillilerin, sığınaklara gitmeleri söylendi.

İsrail'in kuzeyine de daha önce roket saldırısı olmuştu. Bu saldırıyı Hizbulllah üstlenmemişti. İsrail, Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken olası bir saldırıya karşı Lübnan sınırına da asker yığmıştı.

GAZZA VE BM

Bu arada, Gazze'deki sağlık yetkilileri, 19. gününe giren saldırılarda ölen Filistinli sayısının 971'e yükseldiğini, bu can kayıplarının yaklaşık yarısını kadın ve çocukların oluşturduğunu bildirdi. Aynı süre zarfında 3'ü sivil, 10'u asker toplam 13 İsraillinin öldüğü belirtiliyor.

Gazze'deki saldırılara yönelik ateşkes çabaları çerçevesinde de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un bugün 2 günlük Orta Doğu ziyaretine başlaması bekleniyor.

Türkiye'ye de gelecek olan Ban, bugün Orta Doğu ziyaretlerinin ilk ayağı Mısır'a giderek, burada Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşecek.

SABAH