İsrail"deki büyük yangın nedeniyle Türkiye iki uçak gönderirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu"nun ikili ilişkileri yeniden tesis etmek amacıyla Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşmek üzere Cenevre"ye bir temsilcisini gönderdiği bildirildi. Haaretz gazetesi, iki yetkilinin, krizi sona erdirecek bir anlaşma taslağını hazırlamaya çalışacaklarını belirtirken, İsrail Başbakanlık kaynaklarının da, bu konuda temasların yapıldığını doğruladıklarını kaydetti.
Haaretz gazetesi, “Karmel yangınının ertesinde Türkiye ile bağları yeniden tesis etmeye çalışıyor” başlıklı haberinde “Türkiye, Karmel yangınını söndürmek için İsrail"e yardım ederken, Başbakan Binyamin Netanyahu"nun Ankara ile diplomatik krizi sona erdirmek üzere bir çaba başlattı” diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:

“Netanyahu, Gazze filosu olayını soruşturan BM Komisyonu nezdindeki İsrailli temsilci Yosef Ciechanover"i Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile görüşmek üzere Cenevre"ye gönderdi.

Üst düzey bir İsrailli kaynak da, ikilinin krize son verecek bir anlaşma taslağını hazırlamaya çalışacaklarını söyledi.”

Haaretz, Türkiye"nin, İsrail"den baskın sırasında öldürülen Türk vatandaşları için özür dilemesini ve ailelerine tazminat ödemesini istediğini anımsattıktan sonra “Başbakanlık kaynakları, bu konuda Türkiye ile temasların yapıldığını kabul etti ancak, daha ayrıntılı bilgi vermek istemediler.”