İsrail hava kuvvetlerinin bu gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki 130 hedefi bombaladığı bildirildi...

İsrail askeri sözcüsü Tel Aviv'den yaptığı açıklamada, "Hava kuvvetlerimiz gece Gazze Şeridi'nde 130 hedefe saldırı düzenledi" dedi.

Sözcü, "özellikle Cebaliye'de silah depolanan bir cami, silah gizlenen evler, roketatar taşıyan araçlar ve silahlı kişilerin hedef alındığını" belirtti.


Askeri sözcü, kara kuvvetlerinin de, savaş gemilerinin bombardımanı eşliğinde ilerlemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Sözcü, operasyonun başlangıcından bu yana bir İsrail askerinin öldüğünü, üçü ağır 45 askerin yaralandığını belirtti.

İsrail ordusu Başsözcüsü Avi Benayahu da askeri radyoya yaptığı açıklamada, "güçlerinin öngörüldüğü üzere ilerlediğini, Hamas'ın çok ağır kayıplar verdiğini ve birçok 'yasadışı savaşçının' ele geçirildiğini" kaydetti.

AFP muhabiri, Gazze kentinde sabaha karşı şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu ve İsrail savaş gemilerinin bombardıman düzenlediğini bildirdi.

İsrail'in Gazze saldırılarında, şu ana kadar en az 510 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

BUGÜN EN AZ 24 FİLİSTİNLİ SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara, hava ve denizden yaptığı saldırılarda bugün en az 24 Filistinli sivil öldü.

Gazze şehrinin Zeytun mahallesinde şafak vakti İsrail tanklarının ateşiyle yıkılan evde bir aileden 13 kişi öldü. Saldırıda baba, anne ve bunların 4'le 15 yaşları arasındaki 8 çocukları ölenler arasında. İsrail'in engellemesi sonucu ambülanslar ancak bu sabah bölgeye ulaşabildi.

İsrail donanması da bu sabah Gazze şehir plajının batısındaki mülteci kampında bir evi bombaladı. Görgü şahitleri bombalama sonucu baba, anne ve 5 çocuğun öldüğünü bildirdi. Beyt Hanun'da da tank saldırısı sonucu 4 sivil öldü.


SABAH