Ordu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bin 470 yerin hedef alındığı belirtilerek, "bunlardan 210'unun tüneller, 770'inin füze rampaları, 69'unun eğitim alanları, 63'ünün silah üretilen atölyeler ve depoların olduğu" iddia edildi.

Açıklamada, "Koruyucu Hat" operasyonunun başladığından bu yanaGazze'den İsrail'e 980 roket atıldığı, bunlardan 760'ının İsrail topraklarına düştüğü, 200 roketin de İsrail'in "Demir Kubbe Savunma Sistemi" tarafından havada imha edildiği açıklandı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye "Koruyucu hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

İsrail'in bu çerçevede, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar, 172 kişinin hayatını kaybettiği, bin 260'dan fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda, pazartesi gününden bu yana bin 320 hedefi vurduğunu açıklamıştı.