Batı Şeria'nın Filistin kentlerinden El Halil'de İsrail askerleri 66 yaşındaki bir Filistinli'yi yanlışlıkla öldürdü. Hamas üyesi zannettikleri Filistinli'nin evine baskın düzenleyen İsrail askerleri, masum adama yatağında uzanırken kurşun yağdırdı. Daha sonra ise öldürülen kişinin Hamas üyesi olmadığı anlaşıldı.
Bu sinir krizleri, gözyaşları yanlışlıkla öldürülen Filistinli için... 66 yaşındaki, Ömer Salim Kavasmi İsrail'in düzenlediği operasyonda yanlışlıkla vuruldu. İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden El Halil'de bir mahalleye baskın yaptı. Operasyon sırasında evlere kurşun yağdırdı. Askerler evlerin yatak odasına kadar girdi ve 66 yaşındaki bir Filistinliyi yatağında katletti. Vurulan Filistinli'nin yatağı kanlar içinde kaldı. Bunlar da onu öldüren kurşunlar... Askerler cesedi de yanlarında götürdü. Ancak daha sonra öldürülen Filistinli'nin yanlış kişi olduğu anlaşıldı. İsrail'in yakalamak istediği aynı binanın birinci katında yaşan Hamas üyesi Muhammed Bitar'dı. Ama onun yerine masum bir Filistinli yatağında öldürüldü. 6 Hamas üyesi eylül ayında İsrailli yerleşimcilere bir arabadan ateş açılması olayıyla ilgili olarak tutuklanmıştı. Olayda 4 Yahudi yerleşimci ölmüştü. Filistin yönetimi saldırıyı yapan Hamas üyelerini tutukladı. Daha sonra Katar Emiri'nin devreye girmesiyle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatı doğrultusunda serbest bırakıldılar. Ancak İsrail serbest bırakılan Hamas üyelerinin peşini bırakmadı, onları yeniden tutukladı.
Bu kanlı tutuklama operasyonunda olayla hiç ilgisi olmayan Ömer Kavasmi de hayatını kaybetti. İsrail ordusu yanlışlık için sadece üzüntülerini bildirdi. Olayla ilgili soruşturma açıldı.