Aydın Valisi Mustafa Malay ilköğretim çağındaki çocukları israfla mücadele konusunda bilinçlendirmenin çok önemli olduğunun altını çizidi.
Özellikle öğretmenlerin israfla mücadele konusunda çocukların bilinçlendirilmesine yönelik emek vermeleri gerektiğini ifade eden Vali Malay “ İsrafla mücadelenin başında su geliyor. son yıllarda yaşadığımız kuraklık suyu israflı kullanmamızın ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Ama konuyu sadece su olarak görmeyip milli değeri olan her varlığımızı israf etmeden kullanma alışkanlığını çocuklarımıza vermek durumundayız.”dedi.
Özellikle su konusunda yaşanan kuraklığın ve iklim değişikliklerinin orman varlığının azalması ile yakından ilgili olduğunu söyleyen Vali Mustafa Malay “Bütün çocuklarımız içlerinde ağaç sevgisi ile büyümeliler. çocuklarımıza ağaç dikmenin faziletlerini anlatmalıyız. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza bu fikri bilinçlendirmeyi yaparken zaman mevhumu gütmemeli. Sadece okulda ders de değil, ders saatleri dışında da geleceği teslim edeceğimiz çocuklarımıza özel emek göstermeliyiz” diye konuştu.