Yasaya göre devletin, 'muhbirine' kaçırılan verginin yüzde 10'unu ödül olarak vermesi gerekliydi. Ancak kaçak para 30 milyon TL olunca ispiyoncunun ödül kavgası 5 yıldır bitmek bilmedi...
Vergilerimizi ödememizi, vergi kaçıranı ihbar etmemizi tembihleyen devlet, ödül konusunda sıkıntıya düştü. İzmir'de, Ahmet Türker adlı vatandaş, bundan 6 yıl önce oto galerisi sahibi bir kişinin büyük miktarda vergi kaçırdığını, belgeleriyle birlikte ispatladı. Türker daha sonra bu durumu devlete bildirdi. Maliye Bakanlığı yetkilileri de galeri sahibine ceza uyguladı. Vergi kaçıran oto galericinin sorunu böylece çözülürken muhbir vatandaşın derdi bundan sonra başladı.

BEKLEMEKLE BİTMEDİ...
Çünkü yasalar gereği, kaçırılan vergi miktarının yüzde 10'u, devlet tarafından muhbir vatandaşa ödenmeliydi. Ahmet Türker, bekledi, bekledi, bekledi... Aradan tam 5 yıl geçti... Fakat devletten 1 kuruş dahi ödül gelmedi! Çünkü galericinin kaçırdığı vergi miktarı yaklaşık 30 milyon TL'ydi. Bu da muhbir Türker'e devlet tarafından 3 milyon TL ödenmesi anlamına geliyordu. Miktarın fazlalığından mı, yoksa bürokrasinin ağırlığından mı bilinmez, ödülünü alamayan Türker, kendisine bir avukat tuttu.

DİLEKÇEYE CEVAP GELMEDİ
Avukat İsmet Erkul, ihbarı yaptıktan sonra tüm işleri bozulan müvekkilinin mağdur olduğunu ileri sürdü. Maliye Bakanlığı'na dilekçe ile başvurduklarını da belirten Avukat Erkul, yakın zamanda yargı yoluna gideceklerini söyledi.